RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Lutro

Politiet fjernet savnetlisten

Sist oppdatert:
Politiet fjerner navnelisten over savnede etter Asia-katastrofen fra internett klokken 21 i kveld.

Dette gjøres både av hensyn til de pårørende, og fordi politiet ikke lenger har etterforskningsmessige behov for å ha listen liggende ute på nettet.

Beslutningen om å fjerne listen er tatt av Nye Kripos i samråd med Politidirektoratet.

Fredag ettermiddag var fortsatt 78 nordmenn savnet etter katastrofen.

Tilnærmet oversikt
Offentliggjøringen av navnelisten over savnede norske borgere førte til at politiet fikk nyttige opplysninger om hvem som faktisk var savnet etter flomkatastrofen. Pårørende og publikum bidro med verdifull informasjon. Resultatet er at politiet sitter med en tilnærmet fullstendig oversikt over de savnede, noe som vil være til stor nytte i det videre identifiseringsarbeidet som foregår i katastrofeområdet, opplyser Kripos.

Fortsatt oppdateringer
Nye Kripos vil fortsatt offentliggjøre oppdaterte tall på saknede norske borgere daglig på http://saknet.kripos.no. Politiet vil heretter kun operere med to kategorier tall: Antall saknede, og antall identifiserte omkomne.

Politiet vil offentliggjøre tall over identifiserte omkomne nordmenn etter hvert som de mottar dokumentasjon på identifisering. Det blir ikke offentliggjort tall over identifiserte omkomne før tidligst i neste uke, informerer Nye Kripos.

Politiet ber om at alle som har opplysninger om savnede nordmenn bes kontakte politiet på tlf. 02800. Pårørende som befinner seg i utlandet bes ringe +47 23 20 87 00 eller +47 23 20 88 88.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere