*Nettavisen* Nyheter.

Politiet fjernet savnetlisten

Foto: Arne Lutro

Politiet fjerner navnelisten over savnede etter Asia-katastrofen fra internett klokken 21 i kveld.

07.01.05 21:55

Dette gjøres både av hensyn til de pårørende, og fordi politiet ikke lenger har etterforskningsmessige behov for å ha listen liggende ute på nettet.

Beslutningen om å fjerne listen er tatt av Nye Kripos i samråd med Politidirektoratet.

Fredag ettermiddag var fortsatt 78 nordmenn savnet etter katastrofen.

Tilnærmet oversikt
Offentliggjøringen av navnelisten over savnede norske borgere førte til at politiet fikk nyttige opplysninger om hvem som faktisk var savnet etter flomkatastrofen. Pårørende og publikum bidro med verdifull informasjon. Resultatet er at politiet sitter med en tilnærmet fullstendig oversikt over de savnede, noe som vil være til stor nytte i det videre identifiseringsarbeidet som foregår i katastrofeområdet, opplyser Kripos.

Fortsatt oppdateringer
Nye Kripos vil fortsatt offentliggjøre oppdaterte tall på saknede norske borgere daglig på http://saknet.kripos.no. Politiet vil heretter kun operere med to kategorier tall: Antall saknede, og antall identifiserte omkomne.

Politiet vil offentliggjøre tall over identifiserte omkomne nordmenn etter hvert som de mottar dokumentasjon på identifisering. Det blir ikke offentliggjort tall over identifiserte omkomne før tidligst i neste uke, informerer Nye Kripos.

Politiet ber om at alle som har opplysninger om savnede nordmenn bes kontakte politiet på tlf. 02800. Pårørende som befinner seg i utlandet bes ringe +47 23 20 87 00 eller +47 23 20 88 88.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.