RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet forbannet på skiløper

Sist oppdatert:
Hele natt til påskeaften lette politiet med snøskutere og helikopter etter en skiløper, som bare hadde stukket innom kjente. Politiet er forbannet og vurderer reaksjoner.

Et politihelikopter og sju snøskutere ble natt til påskeaften satt inn i letingen etter en mann i slutten av 30-årene som ikke var kommet frem etter en skitur nordøst for Lillehammer.

Først klokken 04.50 påskeaften morgen kom skiløperen i slutten av 30-årene frem til hytta hvor bekymrede pårørende hadde ventet på ham hele natten.

Da var det 12 timer siden han gikk fra Bøsetra to-tre mil unna. Og store letemannskaper, snøskutere og heikopter hadde lett etter mannen i mer en tre timer.

Politiet vurderer reaksjoner
- Han har kommet til rette, og det er jo det best mulige utkomme, sier operasjonsleder Terje Krogstad ved Gudbrandsdal politidistrikt

Det som hadde hendt var udramatisk, og skiløperen var i god behold. Så banal og unødvendig var forsvinningen, at politiet nå vurderer reaksjoner mot mannen, ettersom letingen kostet svært mye penger og betydelige menneskelige ressurser.

Skiløperen hadde simpelthen bare stukket innom noen kjente på en hytte ved en sjø langs ruta - uten å gi beskjed til folkene som ventet på ham på hytta på Øyerfjellet.

- Vi blir litt småfrustrert, og nå vurderer vi reaksjoner mot mannen, sier Krogstad til TV 2 Nettavisen.

- Folk må jo skjønne at de ikke bare kan bli borte når folk venter på en. Det er i grunnen vanskelig å forstå at noen kan oppføre seg sånn, sier en oppbrakt operasjonsleder.

Bekymreder pårørende
Det var pårørende til mannen som har meldt sin bekymring til politiet etter at skiløperen ikke kom frem til hytta på Øyerfjellet etter å ha gått fra Bøsetra i 17-tiden langfredag.

Det er 1,4 mil i luftlinje fra Bøsetra til hytta mannen skulle til på Øyerfjellet.

- Det er lett to til tre mil på ski, men han skulle vært fremme nå, sa operasjonsleder Terje Krogstad ved Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen ved to-tiden natt til lørdag.

Lette for fullt
- Vi leter fortsatt, og klemmer til for fullt nå, opplyste Krogstad til TV 2 Nettavisen klokken 03.30.

Den savnede mannen er norsk og i slutten av 30-åra. Ifølge politiet skal han være i god fysisk form.

Et politihelikopter fra Gardermoen ble tidlig satt inn i letingen, og var fremme i området ved to-tiden natt til påskeaften. Politiet hadde også satt inn sju snøskutere i søket.

- Været er bra i området, det er klarvær og måneskinn og et par plussgrader, opplyste operasjonsleder Terje Krogstad til TV 2 Nettavisen natt til lørdag.

Om noe er skjedd, slik at den savnede mannen blir liggende tynnkledd, regnet politiet med at det likevel kunne være fare for at han ikke ville tåle kulden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere