*Nettavisen* Nyheter.

Politiet forbereder seg på motdemonstrasjoner

Politiet tar høyde for at de radikale muslimene som møter opp utenfor Stortinget i dag, ikke vil få demonstrere i fred.

20.01.12 13:47

I dag er det planlagt en omstridt demonstrasjon utenfor Stortinget mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan.

«Vi vil protestere mot norske styrker's grusomheter begått mot muslimer i Afghanistan. Vi vil Insha'Allah kreve tilbaketrekning av Norge's invaderende, okkuperende og undertrykkende styrker fra Afghanistan» heter det i beskrivelsen til arrangørenes FB-gruppe.

Det er en gruppe som kaller seg «Muslimer mot okkupasjon» som har tatt initiativ til demonstrasjonen, som starter klokken 14.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile (Facebook)

Før den mye omtalte islamistiske hatvideoen som ble publisert på YouTube tirsdag hadde FB-gruppen rundt 1600 medlemmer. Få timer før demonstrasjonen fredag hadde antall medlemmer i gruppen sunket til under 1300.

Les: Trusselvideo mot kongehuset
Les også: Pågrepet etter trusselvideo

Forbereder seg på motdemonstrasjon
På sosiale medier oppfordres det til å møte opp til motdemonstrasjon, og det spekuleres om antiislamske grupper planlegger å møte opp.

- Vi tar høyde for motdemonstranter, og det vil eventuelt bli satt opp franske gjerder for å skille gruppene, sier politioverbetjent Snorre Haugan i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Overbetjent Haugan sier politiet har hatt dialog med personer som ønsker å demonstrere imot, men har så langt ikke mottatt offisiell søknad om dette.

- Hvordan forbereder politiet seg på den kommende demonstrasjonen?

- Vi har planlagt denne demonstrasjonen over flere dager, og vi forsøker å ha en avpasset tilnærming til det som kommer. Arrangørene vet hva som forventes fra politiets side, men vi tar høyde for alt.

Anbefaler å ikke møte opp
I forkant av demonstrasjonen har Islamsk råd og det islamske forbundet gått ut i media og anbefalt alle om å holde seg unna demonstrasjonen. Den tidligere lederen av Muslimsk Studentersamfunn, Usman Rana, har gjort det samme.

Yousuf Gilani, Venstre-politiker i Drammen, mener derimot flest mulig bør møte opp og vende demonstrantene ryggen, slik mange gjorde mot blant annet FMI på 80- og 90-tallet.

Blant de som har varslet å møte opp for å vende demonstrantene ryggen, er programleder og forfatter Noman Mubashir.

- Dette gjør vi fordi dette er ett av de få svar befolkningen har for å vise ekstremister at standpunktene deres er uakseptable, sier Mubashir til VG Nett, og henviser til trusselvideoen som lenkes direkte til den kommende demonstrasjonen.

Nettavisen vil følge demonstrasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.