OSLO (Nettavisen): Politiet i de største byene og ved Oslo lufthavn Gardermoen fortsetter den midlertidige bevæpningen, i lys av hendelsene i Stockholm og Oslo. Samtidig opprettholder politiet en økt tilstedeværelse, melder Politidirektoratet.

Møte med politimestere

Politidirektoratet (POD) har mandag formiddag hatt et telefonmøte med landets politimestre og særorganssjefer for å diskutere situasjonen. Den midlertidige bevæpningen som ble iverksatt fredag opprettholdes inntil ny vurdering gjøres, heter det i en pressemelding.

Politidirektoratet mener at de tiltakene som er iverksatt kompenserer for det forhøyede trusselnivået som PST nå har satt. Politidirektoratet vil komme tilbake med mer informasjon dersom det skulle være aktuelt å endre disse vurderingene.

Ber publikum være årvåkne

- For politiet det det svært viktig å understreke at vi gjør det vi kan for å beskytte befolkningen og forhindre eventuelle hendelser i Norge. Vi oppfordrer samtidig publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene og varsle oss dersom de ser noe de oppfatter som mistenkelig, sier Kristin Kvigne, avdelingsdirektør i Politidirektoratet, ifølge pressemeldingen.

Les også: 17. mai-feiringen kan være et terrormål

Møtet mandag ble holdt etter at PST oppjusterte trusselnivået i Norge for en periode på to måneder. PST-sjef Benedicte Bjørnland slo på en pressekonferanse søndag ettermiddag fast at det er sannsynlig at Norge kan bli rammet av et terrorangrep i 2017.

PSTs pressekonferanse ble holdt i forbindelse med funn av en sprengladning på Grønland i Oslo lørdag kveld og i lys av angrepet i Stockholm fredag.

Politiet i landets største byer og ved Oslo lufthavn Gardermoen har midlertidig bevæpnet seg etter angrepet i den svenske hovedstaden. Politiet har også økt tilstedeværelsen i de største byene.

Les også: Tre av ofrene i Stockholm er identifisert

Les også: Svensk politi er sikre på at de har rett person

Les også: Mistenkt Stockholm-angriper fikk sparken fra jobben