RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet frykter gjengene

Sist oppdatert:
Politiet har flere ganger latt gjengmedlemmer gå fri fordi de frykter for sin egen sikkerhet.

Politifolk i Oslo har flere ganger unnlatt å gripe inn ved straffbare handlinger utført av kriminelle gjengmiljøer, skriver Aftenposten.

Det kommer fram av brev skrevet av de tillitsvalgte ved Stovner politistasjon at mangel på ressurser har ført til at politiet ikke har grepet inn av hensyn til sin egen sikkerhet.

Enkelte miljøer, særlig på Furuset, er så vanskelige å arbeide med at selv enkle rutinekontroller krever minst to patruljer på stedet. Etter det avisen erfarer skal de involverte i skyteepisoden på Aker Brygge være en del av dette miljøet.

- Samfunnet kan ikke leve med at politiet vegrer seg for å gå inn i situasjoner. Men når de gjør det, vil jeg beskrive situasjonen som en kollaps i velferdssamfunnet, mener leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo sier han er overrasket over opplysningene, og vil be om at det settes inn større ressurser ved Stovner om beskrivelsene stemmer.

- Må melde seg
Politiet har flere ganger bedt de involverte i gjengoppgjøret om å melde seg, og vil i dag tirsdag gå ut med navn og bilde dersom de ikke kommer frivillig. Se web-TV her

- Vi har etterlyst navngitte personene internasjonalt. Det dreier seg om fire stykker, men det kan være flere, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den to år gamle sønnen til ett av ofrene havnet midt i skuddlinja da skytingen startet.

- De trakk først
Advokat til en av de etterlyste, Vidar Lind Iversen representerer var mandag i kontakt med sin klient via familiemedlemmer.

Hans klient mener skytingen på Aker Brygge har blitt feil fremstilt, og hevder de to som ble skadet trakk våpen først.

- Dette blir fremstilt som et gjengopprør, og det blir sagt at man velger å gjøre dette på en offentlig arena. Og det er langt fra sannheten i denne saken. Etter det jeg har fått høre, så har min klient og de han har vært sammen med, ikke vært ute på noe annet enn en vanlig tur på Aker Brygge i går, sier Lind Iversen til TV 2 Nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere