RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet frykter nytt storran

Sist oppdatert:
Politiet frykter at postranerne vil slå til igjen snart, fordi de bare fikk med seg skarve 120.000 kroner fra Postens brevsentral.

De brutale ranerne som slo til mot Postens brevsentral i Postgirobygget natt til tirsdag er ennå ikke pågrepet. Politets erfaringer tilsier at ranere som mislykkes, raskt prøver seg igjen.

- Man må jo forvente at når de ikke fikk penger slik de hadde håpet på, så vil de prøve seg på nytt. Det var vel derfor de prøvde seg første gang, sier politiinspektør Mette Haldorsen ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Nytt offer og ny plan
De har allerede en trent kriminell gruppe og våpen som trengs. Alt de da trenger er et nytt offer og en ny plan.

- Det tør jeg nesten ikke tenke på. Det er jo fryktelig farlig hvis de gjør et sånt brekk en gang til. For det var jo skremmende den måten det ble utført på denne gangen, sier Haldorsen.

Planlagte skudd
At det avfyres skudd mot politiet er ikke nytt, men da har skuddene vært avfyrt i et desperat forsøk på flukt. Under mandagens ran var skuddene trolig planlagt på forhånd.

Noen av ranerne gikk langt inn i bygget. Da tar det tid å komme ut. Da må man ha kalkulert med at noen skulle rydde vei, tror politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere