RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet frykter ombygde våpen

Sist oppdatert:
Politiet er bekymret over hvor lett det er å bygge om lovlige halvautomatiske våpen til ulovlige og farlige helautomatiske våpen.

Politiforum, som er fagbladet til Politiets Fellesforbund, forteller hvordan tidligere helautomatiske våpen av typen AG-3 og MP5, som er gjort om til kun å avgi halvautomatisk ild, på ny gjøres om til helautomatiske «verstingvåpen» på meget kort tid. Omgjorte utgaver av disse våpnene er i utgangspunktet lovlig ervervet til samling.

1400 kroner

Ved å gå inn på internett, kan hvem som helst enkelt få kjøpt et underbeslag med avtrekksmekanisme for drøyt 1400 norske kroner. Alle med en viss forståelse for våpen kan gjennomføre denne enkle operasjonen.

Politidirektoratet har foreslått endringer i våpenforskriftene, men dette vil tidligst skje i januar 2006.

- Alvorlig problem

- Vi ser på dette som et alvorlig problem. Her ligger det et stort potensial for de kriminelle miljøene hvis disse våpnene kommer på avveie, sier Ståle Svendsen i Politidirektoratet.

POD ønsker å begrense muligheten til å få lovlig tilgang til denne type våpen. Men de innrømmer at de har en meget vanskelig oppgave foran seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere