*Nettavisen* Nyheter.

Politiet godtar forelegg i Monika-saken

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina.

Arkivbilde av Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina. Foto: Privat (NTB scanpix)

Hordaland politidistrikt vedtar forelegget på 100.000 kroner som det er ilagt i Monika-saken.

02.03.15 16:33

(Bergensavisen): – Jeg har besluttet å vedta foretaksstraffen. Vi erkjenner at det er gjort feil fra politiets side og politidistriktet tar ansvar for feilene ved å vedta forelegget, sier politimester John Reidar Nilsen.

Les også: - Hordaland politidistrikt får bot på 100.000 etter Monika-saken

Grov uforstand

Spesialenheten for politisaker ga 25.februar Hordaland politidistrikt en foretaksbot på 100.000 kroner det som betegnes som en kollektiv brist i etterforskningen av Monika-saken. Dette for «overtredelse av straffeloven §325 om grov uforstand i tjenesten».

– Vi har besluttet å ilegge politidistriktet en foretaksstraff på 100.000 kroner. Den retter seg mot politidistriktets behandling av Robin Schaefers (varsleren, red. anm.) rapport i 2014. Behandlingen av den var samlet sett mangelfull og det forelå en risiko for at saken kunne forbi henlagt på feil grunnlag , sa lederen i Spesialenheten, Jan Egil Presthus i februar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Konstituert politimeister i Hordaland, John Reidar Nilsen kommenterer Spesialenhetens for politisaker sin avgjørelse i Monikasaken onsdag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Lover bedring

Den konstituerte politimesteren lover bot og bedring.

– Det er viktig at vi nå iverksetter både lokalt og nasjonalt forankrede tiltak som bidrar til at vi unngår å gjøre tilsvarende feil i fremtiden. Umiddelbart må vi sikre at etterforskere og påtalejurister skjermes fra andre pågående oppgaver under etterforskning av alvorlige saker og jobber bedre i team, sier han.

Les flere saker hos BA.no

Les også: Politiet i Bergen får sin dom i Monika-saken

Les også: Styrket press om hoderulling i Hordaland-politiet

Les også: Monikas mor krever erstatning fra politiet

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.