RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet granskes i arrest-voldtekten

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Speisalenheten for politisaker etterforsker nå om politiet kan lastes etter at en innsatt ble voldtatt i fyllearresten i Bergen lørdag.

Det var lørdag at en av arrestforvalterne i fyllearresten oppdaget at en av de innsatte forgrep seg seksuelt på en sovende mann i samme celle.

Saken ble umiddelbart sendt over til Spesialenheten for politisaker, som nå skal etterforske om politiet kan lastes for det som skjedde. Politiet i Bergen har tidligere fått kritikk for at de lar to personer dele samme celle i arresten.

Regionleder for Spesialenheten for politisaker, Einar Drægebø, sier til iBergen.no at det foreløpig bare har vært en muntlig orientering om saken fra politiet.

- Vi har ikke fått papirene, men har fått en orientering og har gjort de nødvendige og umiddelbare undersøkelsene.

- Hva skjer videre?
- Foreløpig ser vi på dette som en undersøkelsessak. Det vil si at vi må avklare de faktiske forhold rundt hva som har skjedd, og deretter finne ut om det er grunnlag til å reise kritikk mot ansatte i politiet. Vi er nå i en tidlig fase der vi samler informasjon og vil ikke trekke konklusjoner i noen retning, sier Drægebø til iBergen.no.

Mannen som forgrep seg mot den medinnsatte, er siktet etter voldtektsparagrafen. Offeret ble sendt til voldtektsmottaket i Bergen etter overgrepet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere