BERGEN (BA): I helgen meldte aksjonsgruppen «Stopp ytre bomring i Åsane» at det tirsdag skulle aksjoneres nok en gang. De oppfordret folk til å stille med bil og tunge kjøretøy. Men aksjonen ble kortvarig.

Politiet avbrøt bompengeaksjonen klokken 0817. Kortesjen hadde da parkert langs E39 ved Gamle Bergen.

– Det er ikke lovlig å stoppe opp på motorveien i den hensikten å hindre trafikken. Det er uaktuelt. Ikke tema, sier operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt til BA.

Aksjonistene ønsket å ramme morgentrafikken i en protest mot bompengestasjonene som skal settes opp i Åsane fra nyttår.

Les saken i Bergensavisen

Sakte kortesje

Klokken 0730 begynte aksjonen ved Haukås næringspark, og 18 biler dekorert med protestbudskap skulle etter planen kjøre sakte i en kolonne fra Vågsbotn og mot Gamle Bergen. Ved Gamle Bergen og dagens bomring skulle de stoppe bilene og stå der frem til klokken 09.

– Vi skjønner at dette kan irritere. Vi irriterer oss hver dag også, standarden på veien i Hylkje er ikke god nok, uttalte Harald Fløysand til BA i forkant.

– Vi som bor der kan ikke engang dra på butikken uten å betale bompenger.

Svend Gunnar Lindhjem, initiativtaker til aksjonen, antar at andre bilister støtter aksjonen.

– Dette rammer alles lommebok. Hvis de har lyst til å betale bompenger, må de bare be oss om å stoppe. Da drar vi hjem igjen, sier han.

Klokken 08 meldte veitrafikksentralen at trafikken gikk sakte ved Eidsvågstunnelen og Glaskartunnelen. Kortesjen stoppet ved Gamle Bergen.

Politiet er varslet

Eirik Gjerd, fungerende avsnittsleder ved patruljeavsnittet ved Bergen nord politistasjon, fortalte mandag ettermiddag at de har blitt varslet om aksjonen.

– Vi har oppfordret dem om at alt som har med utrykningskjøretøy skal komme frem på en naturlig og fornuftig måte. Vi er også opptatt av at det ikke skal gå utover den samfunnsøkonomiske biten, sier Gjerd.

Avsnittslederen forteller at aksjonsgruppen har meldt til politiet på forhånd at de skal kjøre i en slags kortesje fra Vågsbotn og til Gamle Bergen.

– De har meldt at de kun skal ligge i høyrefeltet hele veien, forteller Gjerd.

Ved de to tidligere aksjonene har gruppen utelukkende konsentrert seg om Steinestøvegen, hvor aksjonistene mener det for lengst burde vært bygget tunnel mellom Vågsbotn og Nordhordlandsbroen.

Se flere saker i ba.no