RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet har ingen mistenkte etter imam-angrep

BLE ANGREPET: Imam Nehmat Ali Shah ble tirsdag skrevet ut fra sykehuset etter å ha blitt knivstukket mandag. (Arkivfoto).
BLE ANGREPET: Imam Nehmat Ali Shah ble tirsdag skrevet ut fra sykehuset etter å ha blitt knivstukket mandag. (Arkivfoto). Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Vi har opplysninger om at det er én person, men kan ikke utelukke at det er flere personer som er involvert, sier politiet.

OSLO (NTB): Politiet etterforsker angrepet på imam Nehmat Ali Shah med uforminsket styrke, men har ingen konkret gjerningsmann i sikte.

Angrepet på den muslimske lederen mandag kveld tas svært alvorlig av politiet. Seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier det arbeides tungt med å oppklare saken, men at det foreløpig ikke er noen avgjørende funn i etterforskningen.

- Med uforminsket styrke

- Ingen er pågrepet i denne saken, men vi jobber med uforminsket styrke. Vi håper vi kommer fort videre med saken, men har ikke tatt noen veivalg om motiv og hvem som kan stå bak, sier Metlid til NTB.

ETTERFORSKER: Seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Tirsdag kveld ble Shah avhørt av politiet. Det har lenge versert trusler mot moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat, og voldsepisoder har forekommet. Dette har hatt sammenheng mellom en intern strid.

Spekulasjoner

Drapsforsøket på Shah mandag kveld gjør at de andre imamene i moskeen nå har blitt sykmeldt. Styreleder og daglig leder Ghulam Sarwar i moskeen uttalte tirsdag at det er mange spekulasjoner om hvem som kan ha stått bak angrepet. Både hatkriminalitet og internt oppgjør er blant spekulasjonene.

- Vi er avhengige av å få vite hvem som har gjort dette. Det verste som kan skje er at frykten setter seg i menigheten, og at folk ikke tør å komme hit mer, sier Sarwar til Dagsavisen.

- Vi har opplysninger om at det er én person, men kan ikke utelukke at det er flere personer som er involvert, sier Metlid til NTB. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere