- Jeg kan bekrefte at han ble løslatt i går. Politiet mener det ikke lenger er noen bevisforspillelsesfare, sier den kjente torpedoens forsvarer Benedict De Vibe til Nettavisen.

Han opplyser også om at hans klient ikke erkjenner straffskyld for å ha utsatt Røkke for utpressing.

Politiet har ennå ikke avhørt Jan Erik «Jannik» Iversen, som ble pågrepet 29. januar. I forbindelse med pågripelsen skrev NRK og VG at torpedoen blant annet skal ha møtt opp i Røkkes garasje i tillegg til å ha kommet med trusler via e-post, telefoner og tekstmeldinger.

Nettavisen har fått bekreftet de samme opplysningene. Utpressingen mot Røkke skal ha kommet i tidsrommet november 2017 - januar 2018. Forholdet har en strafferamme på seks års fengsel.

Besøksforbud mot Røkke

31. januar ble han varetektsfengslet i fire uker, men politiet har altså valgt ikke å forlenge varetektsperioden.

Nettavisen får også opplyst at torpedoen er ilagt besøksforbud mot Røkke og hans familie.

- Vi kan bekrefte at han er løslatt med besøksforbud som gjelder i seks måneder. Etter at det ikke lenger er bevisforspillelse i saken er det ikke lenger grunnlag for å holde ham varetektsfengslet, sier politiadvokat Asmund Riegels til Nettavisen.

- Vi er i sluttfasen av etterforskningen etter å ha gjort flere avhør og beslag. Vi har også sikret tekniske bevis. Det som gjenstår er et par avhør, gjennomgang av bevis og beslag, deretter blir saken påtalemessig avgjort.

Bistandsadvokat for milliardæren, John Christian Elden, kommenterer løslatelsen slik:

- Det er sikkert en overveiet vurdering fra politiet. Varetekt skal ikke misbrukes, og han («Jannik») har godtatt politiets besøksforbud mot Røkke og hans familie.

Kan bli fengselsstraff

Det er ikke kjent hva innholdet i utpressingen mot Røkke skal være.

Ifølge politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt, inngår truslene i et helhetsbilde og kan føre til fengselsstraff. Han beskrev innholdet i truslene på følgende måte til VG da «Jannik» ble varetektsfengslet:

– De er av en karakter som vil kunne medføre fengselsstraff. Ut fra sammenhengen i saken ser vi på truslene, som er fremsatt av en person dømt for vold, som alvorlige. Den videre etterforskningen vil avdekke hvor vi er på skalaen.

– Han er siktet for forsøk på grov utpressing. I den handlingen ligger det at man fremsetter en trussel for å oppnå vinnings hensikt. Vi mener han har truet med å begå fysiske handlinger mot Røkke.