RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet hentet opprørsprester

Sist oppdatert:
- Det ble forkynt falsk evangelium, sier presten Ludvig Nessa etter at han havnet i slåsskamp med politiet inne i Kabelvåg kirke i Vågan søndag. Nå risikerer han bot.

Opptrinnet skjedde under en større gudstjeneste og markeringen av 200-års jubileet for Hålogoland bispedømme. Kabelvåg kirke, også kalt Lofotkatedralen, var fullsatt, og gudstjenesten ble overført direkte på NRK tv.

I det gudstjenesten var i ferd med å starte, hengte de to omstridte prestene Per Körner og Ludvig Nessa seg på prestefølget. Inne i kirken ble de stanset av NRKs produsent, som var redd de to skulle forstyrre den direktesendte gudstjenesten.

Hentet av politiet

Politiet ble tilkalt, og de to demonstrantene ble hentet ut fra sine plasser bak i kirken og brakt med til politistasjonen. Ludvig Nessa måtte fjernes med makt av politiet. På politistasjonen ble de to løslatt etter kort tid.

Politiet dro tilbake til kirken for å avhøre vitner. Det var mandag formiddag ikke levert inn noen anmeldelse på de to prestene, ifølge operasjonsleder Tom Johannessen ved Midte Hålogoland politidistrikt.

Reagerte på homo-markering

Foranledningen for aksjonen var blant annet at Åpen Kirkegruppe fikk markere seg til støtte for lesbiske og homofile. Dette falt Nessa og Körner tungt for brystet.

- Vi gikk inn på folkelig vis. Vi hadde riktignok presteklærne på oss, men det hadde jo mange i dag ettersom det var bispedømmes 200 årsjubileum.

- Kort fortalt ble vi stoppet fra å delta i gudstjenesten av en fra NRK. Han opptrådte som om han skulle ha politimyndighet. Politiet kom en stund etterpå og forhindret oss fra å delta i nattverden. Vi er jo ganske opprørt over å ha blitt arrestert av politiet i kirken uten å ha gjort noe som helst galt. Jeg håper ikke de hadde biskopenes godkjennelse for det de gjorde, sier Ludvig Nessa til TV 2 Nyhetene.

Ville knele ved alteret

- Var planen å forstyrre gudstjenesten?

- Nei vi hadde ingen planer om å forstyrre gudstjenesten. Vi hadde planer om å prøve og komme helt fram til alteret og knele ved alterringen.

- Hvorfor gjorde dere dette?

- Det blir forkynt et falskt evangelium. Det blir forkynt et syndenes tillatelse i stedet for syndenes forlatelse. Og det er omtrent som å få folk til å sove videre når det brenner i huset. Det er helt uforsvarlig.

Slagord

- Dere hadde også slagord bak på prestekappene?

- Vi hadde et Jesus-sitat der. Det som Jesus sa når han veltet bordene i templet. - Mitt hus skal være et bedehus, men dere har gjort det til en røverhule, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere