Gå til sidens hovedinnhold

Politiet hørte drapet på nødtelefonen

Nødsentralen i Hammerfest hørte over telefonen hagleskuddene som drepte en 29 år gammel mann i Kautokeino søndag. En 22-åring har erkjent at det var han som skjøt.

Politiadvokat Are Meedby bekrefter at det ble ringt en nødtelefon fra huset like før drapet, men det er ennå ikke klart hvem som ringte, skriver Finnmark Dagblad. Skuddene over telefonen førte til at vaktsentralen i Hammerfest slo drapsalarm umiddelbart.

En 22-årng som har innrømmet at han skjøt skuddene, vil bli fremstilt for varetektsfengsling ved Alta tingrett mandag. Samme dag vil han bli avhørt av politiet.

- Han er ikke formelt avhørt ennå, fordi vi først ønsker å avhøre vitnene, sier Meedby til TV 2 Nettavisen.

17-åring løslatt
Søndag kveld frafalt siktelsen mot en 17-åring for medvirkning til drapet. Han ble satt på frifot etter at han tidligere på dagen ble pågrepet i hans bolig i Kautokeino.

- 17-åringen har nå status som vitne, sier Meedby.

Det var fire personer i bilen som søndag morgen kjørte opp foran drapsofferets hus. Den siktede og 17-åringen som er satt på frifot, var begge i denne bilen. Det var også folk til stede i huset.

Startet med krangel
Etter hvert oppsto det en krangel som endte med at 22-åringen avfyrte et skudd med et haglegevær.

- Det startet med en uoverensstemmelse, men hva som er årsaken til krangelen kan vi ikke si noe om i dag, sier politiadvokaten.

22-åringen har erkjent at det var han som skjøt.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre