RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet i Oslo holder voldtekter hemmelig for mediene

I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk. Bare fem saker fikk omtale i mediene. Her gjør politiet undersøkelser i Slottsparken etter en anmeldt overfallsvoldtekt i 2012.
I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk. Bare fem saker fikk omtale i mediene. Her gjør politiet undersøkelser i Slottsparken etter en anmeldt overfallsvoldtekt i 2012. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Etter det store antallet voldtekter i 2011 lagde Oslo-politiet nye retningslinjer for at færre anmeldte overfallsvoldtekter skulle bli omtalt i mediene. Nå blir de fleste sakene hemmeligholdt.

Det skriver VG.

I 2011 var det 55 anmeldte overfallsvoldtekter i hovedstaden. Rundt halvparten av sakene var forsøk på voldtekt. I mediene ble det omtalt som «voldtektsbølgen».

– Det var massiv oppmerksomhet rundt voldtekt i 2011, og det ble dokumentert at økningen i anmeldelser hadde sammenheng med antall presseoppslag, sier leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, til VG.

Nå er det kun voldtekter der politiet vil ha informasjon fra publikum, eller der politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen, eller der mediene har fanget opp saken selv, politiet forteller om.

Saken fortsetter under bildet.

- Dette er ikke underholdning, sier leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid.


– Alle de andre går vi ikke ut med. Dette er ikke underholdning, sier Kari-Janne Lid.

I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk. Bare fem saker fikk omtale i mediene.

– Overfallsvoldtektene tones ned fordi det skaper så mye frykt og tar bort oppmerksomheten fra de andre voldtektene som utgjør det store volumet, sier Lid.

Totalt var det 240 anmeldte voldtekter i Oslo i fjor, en økning på 19,6 prosent. Det største antallet voldtekter er festrelatert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere