*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: Ingen nye blodspor som tilhører Janne (36)

FIKK INN TIPS: Politiet i Brumunddal undersøkte tirsdag potensielle spor etter Janne Jemtland (36).

FIKK INN TIPS: Politiet i Brumunddal undersøkte tirsdag potensielle spor etter Janne Jemtland (36). Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Politiet gjorde tirsdag undersøkelser ved Veldre kirke etter tips.

09.01.18 13:48

Politiet undersøkte tirsdag det som kunne være nye spor etter tips i forbindelse med forsvinningen til Janne Jemtland (36) i Brumunddal. Dette skal være mellom Veldre kirke og Ellefsætervegen, meldte NRK.

Like etter før klokken 13.00 sendte politiet pressemelding der de presiserer at det ikke er gjort nye funn av blod, melder Ringsaker Blad.

Fortsatt savnet

Janne Jemtland er fortsatt savnet. Ingen personer har status som mistenkt eller siktet i saken, og det er ikke gjort nye funn av blod som tilhører savnede, opplyste politiet.

Presseorienteringen som fant sted mandag er fortsatt dekkende for status i saken og hva politiet nå arbeider med, het det videre.

Politiet opplyser at det jobbes iherdig med omfattende kartleggingsarbeid og analyse av tips og data som er kommet inn, og som fortsatt kommer inn.

- Politiet gjør stadig tipsbaserte undersøkelser i aktuelle områder, og tips om dyreblod sjekkes fortløpende ut av saken. Det er gjort søk og kriminalteknisk undersøkelse av det som lignet blodfunn etter presseorienteringen mandag 08.01.18. Prøver viste at dette ikke var blod, heter det i pressemeldingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet i Brumunddal undersøkte potensielle spor etter Janne Jemtland (36) som forsvant natt til 29. desember. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Kripos bistår

Kripos bistår fortsatt politiet i etterforskningen.

Politiet opplyser videre at det er fly og droneforbud i Ånnerudvegen-Byflatvegen–Lillehaugvegen i en radius på 5000 meter og med høyde 2500 fot. Forbudet gjelder fram til 10.01.18 til klokken 12.00.

Janne Jemtland har vært forsvunnet siden natt til fredag 29. desember.

Hun forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre.

På en pressekonferanse mandag sa politiet at de har fått inn et stort antall tips i saken og at alle tipsene blir gjennomgått og vurdert.

Ringte politiet to ganger

Lørdag 30. desember kontaktet mannen hennes politiet. Operatøren skal ikke ha oppfattet bekymringen som alvorlig da, og det ble ikke igangsatt leteaksjon før mannen på ny tok kontakt med politiet søndag 31. desember, skriver Ringsaker Blad.

Leteaksjonen ble avsluttet samme dag, uten resultater.

Klikk på bildet for å forstørre.

36 år gamle Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Foto: Politiet

Siden da har politiet funnet to blodspor i veikanten i området ved Lillehaugveien og Ånerudveien, som har vist seg å stamme fra den savnede kvinnen. Det første blodsporet ble funnet torsdag kveld, det andre lørdag. Blodsporene ble funnet rundt en kilometer fra hverandre.

- Noe har tilstøtt Janne Jemtland, og vårt mål er å finne ut hva det er, sa politiet på pressekonferansen mandag.

Les også: Mannen ringte politiet lørdag morgen. Søndag ble det igangsatt leteaksjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet i Brumunddal holdt mandag pressekonferanse om den savnede tobarnsmoren Janne Jemtland. Fra venstre Lensmann Terje Krogstad, politiadvokat André Lillehovde van der Eynden og etterforskningsleder Trond Blikstad. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.