*Nettavisen* Nyheter.

Politiet inn i overgrepssak

Foto: (Rolf M. Aagaard, Aftenposten)

Vestfold-politiet skal undersøke påstandene fra den katolske presten Reidar Voith om seksuelle overgrep.

13.04.10 18:28

- Vi har tatt kontakt med Voith, og vi vil være avhengige av å få et avhør av ham for å få et bedre grunnlag. Da vil vi vurdere om det eventuelt skal foretas videre etterforskning, sier visepolitimester i Vestfold, Steinar Kåsa, til NRK.no.

I forrige uke fortalte sogneprest Reidar Voith i den katolske kirken i Porsgrunn at han ble utsatt for det han karakteriserer som misbruk av voldelig og seksuell art fra en eldre prest, som i praksis fungerte som hans mentor da han var prestestudent. Denne presten er pater Kjell Arild Pollestad.

Tirsdag gir Pollestad i et leserinnlegg i Aftenposten sin versjon av overgrepsanklagene. Samtidig forteller han at han slutter som prest.

Les egen sak: Pater Pollestad slutter som prest

- I august 1996 var Reidar i «praksis» i bispegården og menigheten der. I august 1995 var han i praksis hos meg, mens han ellers studerte ved et presteseminar i München. Jeg var meget glad i ham, og han i meg, så jeg følte nesten at jeg hadde en sønn; han var 22 år yngre enn meg – og et hode høyere! Vår fysiske kontakt besto i at jeg sto på nederste loftstrinn i gangen for å rekke opp til å gi ham en klem når han kom og gikk. Han fikk aldri en berøring som ikke en far kunne ha gitt sin sønn, eller en onkel sin nevø eller niese, skriver Pollestad i Aftenposten.

Pollestad tar kraftig til motmæle og aviser at han er «avsatt som prest». I stedet mer enn antyder han at saken skyldes at han hadde to ikke navngitte «uvenner» ved biskopens administrasjon, som ville ha ham vekk blant annet på grunn av strid om hans homofilisyn.

Pollestad er en av Norges mest kjente katolske prester og har vært en gjenganger i mediene i mange år, både som pater og forfatter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.