*Nettavisen* Nyheter.

Politiet jager bensintyv

Foto: Statoil (Glåmdalen)

I mer enn to måneder har den notoriske bensintyven lekt katt og mus med lovens håndhevere.

16.12.09 12:47

Bensintyven herjer distriktet med en hvit Mitsubishi L300. Bilen som har registreringsnummer RZ 19403, ble stjålet ved Oslo Lufthavn Gardermoen 3. oktober, skriver Glåmdalen.

Siden den gang har mannen fylt bensin og stukket av fra regningen en rekke ganger, uten at politiet har klart å ta ham.

Nordmann
Overvåkningsbilder fra bensinstasjonene viser mannen og bilen, men ikke mannens ansikt og politiet har få spor å gå etter.

– Vi tror han er bevisst på dette, sier politioverbetjent Per-Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon.

Han beskriver mannen som høy og tynn, og forteller at politiet har grunn til å tro at bensintyven er en nordmann.

– Ut ifra reiseruten han har hatt, kan det også virke som han har en tilknytning til vårt distrikt.

Nordli forteller at mannen har fylt bensin og stukket av på strekningen Oslo – Kongsvinger – Elverum, i tillegg til at han også er observert på Romerike og i Rømskog/Setskog.

Mange tilfeller
Til nå har politiet registrert sju tilfeller hvor mannen har stukket fra bensinregningen, men de kjenner til at det har vært flere tilfeller.

– Vi kjenner til flere tilfeller også, men disse er ennå ikke blitt anmeldt eller registrert, sier Nordli, som ber om hjelp fra publikum for å oppklare saken og ta bensintyven.

– Bensintyveri er et skikkelig problem for bensinstasjonene, sier han.

Framgangsmåten mannen benytter seg av er lik i flere av tilfellene. Han parkerer ved bensinpumpen, lar motoren gå og fyller full tank på bilen, før han raskt forsvinner fra stedet.

Reagerer ikke
– Han ser så ekte ut, sier butikksjef Denijal Brkic ved Gjemselund bilistsenter i Kongsvinger, når han ser overvåkingsbildene der mannen stjeler bensin.

– Han ser ut som en helt vanlig norsk arbeidskar, kledd i arbeidsjakke og kjører en typisk arbeidsbil. Det er ingen som reagerer på ham, sier Brkic, som likevel innrømmer at de ansatte burde ha reagert ut ifra det som skjer rett foran øynene på dem.

– Motoren på bilen er i gang, det skulle vi ha reagert på. Vi skulle aldri ha aktivert bensinpumpen, sier han og oppfordrer andre bensinstasjoner om å være observante på dette.

Problem
Det at folk fyller bensin og stikker fra regningen er ikke uvanlig.

– Nei, dette er noe vi nesten opplever hver eneste dag. Både bevisst og ubevisst, forteller Brkic.

Han forteller at bensintyvene nesten utelukkende fyller full tank med den dyreste bensinen, noe som koster bensinstasjonen mellom 700 og 800 kroner hver gang det skjer.

– I løpet av et år stjeles det bensin for flere titusenvis av kroner, forteller Brkic, som har merket at denne typen tyveri er blitt et økende problem ved bensinstasjonen.

Les flere saker hos Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.