*Nettavisen* Nyheter.

Politiet kan miste 100 operasjonsledere

Illustrasjonsfoto: Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Tre av fire operasjonsledere i politiet vurderer å slutte dersom arbeidsplassen flyttes som en følge av politireformen.

Det viser en spørreundersøkelse Politiforum har gjennomført blant operasjonslederne ved de 15 operasjonssentralene som i dag er foreslått eller vedtatt flyttet som en følge av den nye distriktsstrukturen.

Blant operasjonssentralene som vil forsvinne om forslaget til nye politidistrikter blir vedtatt er blant annet Hammerfest, Mosjøen, Kristiansund, Haugesund og Lillestrøm.

Ved de 15 operasjonssentralene jobber det 146 operasjonsledere. 96 av dem har besvart undersøkelsen.

72 prosent av de berørte operasjonslederne sier de vurderer å slutte som dersom arbeidsplassen deres flyttes, mens 19 prosent er usikre. Kun 9 prosent oppgir at de ikke vurderer å slutte. Hver femte operasjonsleder opplyser at de vil gå av med pensjon eller søke jobb utenfor politiet i en slik situasjon og 39 prosent sier de kommer til å søke en annen jobb i etaten.

Av de 36 operasjonslederne med mer enn fem års fartstid som har besvart undersøkelsen, er det kun én som ikke vurderer å slutte som operasjonsleder om arbeidsplassen flyttes.

I Hammerfest er det bestemt at operasjonssentralen blir sammenslått med Kirkenes 50 mil lenger øst.

– For øyeblikket er det ingen av de faste som ønsker å flytte til Kirkenes, sier Olaf Andreassen, leder for operasjonssentralen i Hammerfest.

En eventuell biltur tar minst seks-sju timer én vei, forklarer han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag