RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet knuste hore-bande

Sist oppdatert:
Gjengvoldtekt, drapstrusler og frihetsberøvelse var metodene politiet mener gjengen tok i bruk for å vinne horemarkedet i Oslo.

Nå er de fire mennene fra Litauen tiltalt for vold, voldtekt, drapstrusler og ran av et titalls prostituerte.

- Disse sakene er noe av det råeste vi har sett. Politiet har siktet de fire for forsøk på å fremme prostitusjon. Vi mener de har oppsøkt jentene og gitt beskjed om at de skulle opptre som deres halliker, sier politiadvokat Sjak R. Haaheim ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har jobbet aktivt mot de fire mennene i «Opperasjon Thors Hammer». Gjennom annonser i ukeavisen Søndag Søndag kom mennene i kontakt med sine ofre. De oppsøkte kvinner og tvang dem til å gi fra seg fortjenesten med hjelp av trusler, vold og voldtekter.

Politiet mener de raidet minst seks leiligheter mellom 5. og 22. juni i fjor. De skal ha tatt flere hundre tusen kroner. Mennene ble arrestert på en flyplass i Sverige i fjor sommer mens de var i ferd med å rømme til Danmark. Da hadde de overfalt en svensk mann i hans hjem og ranet ham for 250.000 kroner.

- Noen minutter til, så hadde de gått fri, sier Haaheim til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere