RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet lovpriser mobilkamera

Sist oppdatert:
Politiet er ikke i tvil. Mobilkameraer kan være avgjørende i krimsaker og ber publikum være klar på avtrekkeren.

- For oss er det en klar fordel at stadig flere har kamera på mobilen, sier politiførstebetjent Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Natt til fredag forrige uke ble 25 år gamle Christopher Webjørnsen knivstukket på utestedet Rubber Chicken i Oslo. Webjørnsen døde senere av skadene.

Tirsdag klokken 13 fremstilles en 26 år gammel mann for varetektsfengsling i Oslo tinghus, siktet for drapet. Han har i avhør nektet for drapet, til tross for at en rekke vitner peker han ut som gjerningsmannen.

Ønsker flere bilder
Etter knivstikkingen viste det seg at et vitne hadde filmet jakten på den antatte gjerningsmannen. Bildene ble levert fra VG som hadde fått dem fra et vitne utenfor utestedet. Bildene kan nå få avgjørende betydning for etterforskningen.

I helgen gikk politiførstebetjent Finn Abrahamsen ut og etterlyste flere bilder.

- Vi har rettet en henvendelse til publikum for å høre om det er flere som har tatt bilder. Vi får se om vi får inn noe interessant, sier Abrahamsen til TV 2 Nettavisen mandag.

Avslørte knivmann
Abrahamsen er ikke i tvil om at mobilkameraer kan hjelpe politiet i etterforskninger hvor de antatte gjerningsmennene nekter straffskyld.

- Vi har et godt eksempel fra en knivstikkingsepisode i Folkets Hus før jul. Flere personer hadde filmet tumultene som oppstod og var utrolig bra for oss i etterforskningen, sier Abrahamsen.

Knivstikkingen skjedde under en kurdisk fest med over 1000 personer til stede . En 19 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha påført sin ekskones far flere alvorlige knivstikk.

Abrahamsen ønsker ikke å ta stilling til de negative sidene ved mobilkameraer, som filming og bildetaking i dusjen på skolen.

- Det får noen andre ta stilling til. For oss er dette helt klart en fordel, sier den frittalende lederen for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere