Gå til sidens hovedinnhold

Politiet må åpne ransetterforskning

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Politiet må vise deler av etterforskningsmaterialet i Stavanger-ranet for retten etter at forsvarer Karen Forbrigt krevde innsyn.

Det kom fram under ankebehandlingen av fengslingsspørsmålet i Stavanger tingrett fredag.

Klokken 12:35 ankom etterforskere Stavanger tingrett med to kasser med dokumenter merket «Ranssaken». Fengslingsmøte i Stavanger skal ikke ha begynt ennå. Mye tyder på at 29-åringens forsvarer, Karen Forbrigt, bak lukkede dører har fått iallfall delvis har fått medhold i sitt krav om at retten skal få innsyn i etterforskningsdokumentene.

Forsvarer Karen Forbrigd har tidligere krevd at retten skal få oversendt alle sakens dokumenter fra politiet, og at hennes klient blir løslatt mens retten går gjennom de 1500 dokumentene. Det har politiet nektet.

Forsvarer Forbrigd har refset politet fordi ikke retten får innsyn i etterforskningen.

Politiet vil be om fire uker varetektsfengsling for den 29 år gamle daglige lederen av Oslo-butikken Spy Shop. Stavanger tingrett fengslet ham i fire uker, men varetektfengslingen av mannen ble opphevet av lagmannsretten på grunn av saksbehandlingsfeil.

Fredag vil altså fengslingsspørsmålet bli tatt opp for nytt av Stavange tingrett.

29-åringen er siktet for å ha medvirket til ranet, der politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept. En merkelapp på en utbrent skuddsikker vest ledet etterforskerne til Spy Shop.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto