RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet må betale Vigrid-leder

Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.
Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.
Politiet må betale Vigrid-leder Tore Tvedt erstatning etter at de beslagla seremonisverdene til den rasistiske lederen.

Like før nyttår beslagla politiet seremonisverdene til Vigrid-leder Tore Tvedt. Politiet begrunnet beslaget med at sverdene var farlig våpen.

- Polititjenestemennene mente at det var våpen og beslagla dem. Dette var pyntesverd kjøpt på Gammelt og Nytt i Drammen. Det går ikke an å slipe dem til å bli skarpe engang, sa en oppgitt Vigrid-leder Tore Tvedt til TV 2 Nettavisen etter beslaget.

Sverdene blir brukt under dåpsseremonien i den mye omstridte organisasjonen.

Ville ha dekket kostnader
- Tjenestemennene på stedet vurderte der og da at det var grunnlag for å tro at dette var ulovlige våpen. Saken er ikke forelagt våre jurister for gjennomgang, så jeg kan ikke uttale meg mye mer om saken, sa ordenssjefen Larsen ved Majorstua politistasjon.

Etter den juridiske gjennomgangen ble sverdene levert tilbake. Men Tvedt ga seg ikke med det. Han ba om at offentligheten skulle betale saksomkostningene hadde var påført som følge av beslaget. Nå har Oslo tingrett gitt ham medhold i at offentligheten skal betale Vigrid-lederen 3.000 kroner i erstatning.

- Fornøyd
- Dette er vi veldig fornøyd med. Spesielt fordi tingretten skriver i begrunnelsen at ”pågripelsen var åpenbart lite skjønnsom, trolig også ulovlig", sier Tvedts advokat John Christian Elden til TV 2 Nettavisen.

- Jeg er godt fornøyd med at dommeren setter tingene på plass, og presiserer at politiet ikke skal være meningspoliti, sier Elden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere