En mann fra Eritrea er siktet for voldtekt av tre ulike kvinner. Disse skal ha blitt utsatt for til sammen fire voldtekter i perioden mai til august i år.

Mannen har folkeregistrert adresse i Vest-Agder, men ble pågrepet i Oslo får Nettavisen opplyst.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Politiet: - Flere fornærmede

Mandag ettermiddag ble den 38 år gamle mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Én av ukene er i full isolasjon.

Mannen er siktet for voldtekter etter straffelovens § 292, men nekter straffskyld for alle tilfellene som skal ha skjedd i Oslo og Akershus, etter det Nettavisen kjenner til:

- Han samtykket i å bli fengslet, men nekter altså straffskyld. Det er ikke noe som tyder på at det dreier seg om overfallsvoldtekter, men etter det jeg har forstått skal han ha møtt kvinnene på byen, sier den siktedes forsvarer Arne Gunnar Aas til Nettavisen.

Pågripelsen av mannen fredag forløp udramatisk.

Risikerer mange års fengsel

Politiet begjærte den siktede eritreeren fengslet på gjentakelsesfare og bevisforspillelsesfare.

- Det forelå flere anmeldelser av mannen, også navngitte anmeldelser. Det førte til at vi etterforsket ham for flere voldtekter og ett voldtektsforsøk, sier politiadvokat Lene Hammersland i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Hun ønsker ikke å si konkret hva som ledet til pågripelsen.

- Det er for tidlig å si noe om ennå. Det er en pågående etterforskning og vi skal avhøre de fornærmede i saken. Det vi har funnet ut så langt er at han skal ha hatt en eller annen form for kjennskap til kvinnene, avslutter politiadvokaten.

Hammerslad forteller at den siktede mannen har hatt lovlig opphold i Norge «i flere år», at han tidligere har vært i jobb.

Dersom mannen til slutt blir dømt i saken risikerer han mellom tre og 15 års fengsel.