*Nettavisen* Nyheter.

Politiet måtte bryte inn i russeslagsmål

TRAVEL NATT: I flere politidistrikter måtte politiet rykke ut og be russen om å dempe seg. I flere tilfeller ble det tatt beslag i deler av musikkanlegg. I Sande måtte politiet gripe inn i et slagsmål. Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Travel natt for politiet med flere meldinger om støyende russ.

26.04.18 08:30

Politiet måtte bryte inn i et russeslagsmål i Hanekleivkrysset på E18 i Sande i Vestfold.

Det var litt over 01 natt til torsdag fikk politiet melding om bråk. Det skal ha vært to russebusser som møttes der. Møtet hadde utartet til slåsskamp, melder Tønsbergs Blad.

En fornærmet fikk noen skrubbsår og blåmerker i ansiktet. Politiet tok vitneforklaringer på stedet og oppretter sak.

Flere steder var politiet ute og måtte beslaglegge deler fra musikkanlegg etter gjentatte advarsler. I Moss ble en russebuss stanset etter klager på støy ved 03-tiden. Den samme bussen var tidligere på kvelden stanset og hadde fått pålegg om å dempe seg. Det endte med at deler til musikkanlegg ble låst inn og ansvarlig på bussen ble anmeldt, melder Øst politidistrikt.

På Rud i Bærum kontrollerte politiet flere russebusser. Den ene bussen hadde fått sin andre advarsel på støy og også her ble en vital del på lydanlegget fjernet. Også i Oslo ble russebusser kontrollert og fikk pålegg om å holde ro.

I Kristiansand og Agder har det vært mye klager på russen. «Politiet har ikke kapasitet til å følge opp alle klagene», meldte Agder politidistrikt klokka 01.34 natt til torsdag.

Onsdag kveld rykket politiet ut til Evje etter meldinger om bråk og skadeverk. Noen av disse meldingene er knyttet til russearrangement, meldte Agder politidistrikt.

Les også: Russen dropper sexregel etter internasjonale medieoppslag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag