Gå til sidens hovedinnhold

Politiet mener 17-åring var hallik

Som 17-åring var han hallik og plukket opp yngre gutter for ekspolitimannen fra Odda, mener politiet. Selv hevder han å være et offer som ble grovt utnyttet.

21 år gamle «Mike» vitnet i går i straffesaken mot ekspolitimannen (42) fra Odda,skriver Bergensavisen.

Ekspolitimannen er tiltalt for seksuell omgang med 18 mindreårige gutter i perioden 2000 til 2008. De fleste skal ha skjedd på ferieturer til Brasil og Romania – den yngste helt ned i tiårsalderen.

42-åringen har kun erkjent seksuell kontakt med fire gutter, to av dem i Norge. I tillegg har han innrømmet oppbevaring av barneporno.

«Mike» er ikke fornærmet i saken mot den tidligere politimannen, og i hjemlandet har han tvert imot status som halliksiktet. I går ble kranføreren fra Constanta geleidet inn i rettssalen med hette over hodet.

Nektet
Han benektet å ha sendt mindreårige venner og felles bekjente til mannens feriehus i Constanta for nakenfotografering og seksuell omgang våren og høsten 2005.

«Mike» og 42-åringen ble først kjent på en pratekanal på internett. Tiltalte sa han likte å reise og ha det gøy. Han spurte om 17-åringen mot betaling kunne ordne med leilighet i feriebyen, noe han gjorde gjennom kontakter i feriebyen ved Svartehavet.

Flere av de fornærmede guttene i Romania har forklart at det var «Mike» som introduserte dem for nordmannen som ifølge «Mike» drev med modelljobbing og fotografering.

Dette avviser 21-åringen.

– Han ba meg komme med vennene mine slik at vi kunne møtes. Jeg var for ung til å forstå.

I chattelogger som politiet har funnet fram til på nettet blir «Mike» diskutert mellom nordmannen, en pakistaner og en italiensk mann som også er siktet i den internasjonale pedofilisaken.

Italieneren: «Mike» virker veldig grådig.

Pakistaneren: Jeg møtte «Mike» i fjor, han er i stand til å fikse unge gutter. Grådig, ja. Han forlanger 500 dollar for tjenestene.

Den norske 42-åringen: Jeg møtte syv gutter fra i alderen syv til 17 år. Jeg kjøpte en mobiltelefon til ham, pluss klær og andre ting.

- Lyver
Mike benekter alle påstander om hallikvirksomhet og sier de yngre guttene lyver når de hevder at det var ham som fulgte dem til leiligheten.

Først i ettertid fikk han vite at guttene skal ha blitt seksuelt misbrukt.

21-åringen sier han selv ble misbrukt av nordmannen, noe han tidligere ikke har forklart seg om til rumensk politi.

– Han ga meg og vennene mine mye alkohol. Hele tiden var det alkohol i leiligheten. En kveld var jeg veldig beruset. Da slo han meg og tvang meg til munnsex. Etter den hendelsen brøt jeg all kontakt med ham, forklarte rumeneren, før han la til.

Før vitneforklaringen i går fikk Mike oppnevnt en norsk bistandsadvokat trass i at han aldri har vært nevnt som fornærmet i politiets saksdokumenter.

Bistandsadvokat Johan Eide ville ha et bevisopptak for et senere sivilt søksmål om voldsoffererstatning, men dette motsatte både forsvareren og dommeren seg til.

Dermed fikk retten ikke høre mer om de påståtte overgrepene den halliksiktede mannen selv skal ha blitt utsatt for.

Les flere saker fra Bergen i Bergensavisen

Reklame

Her kan du levere Lotto