RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet mistet våpen samme dag som de sa ja til bevæpning

Sist oppdatert:
Under landsmøtet til Politiets Fellesforbund stemte et flertall for generell bevæpning for det norske politiet.

Politiet i Sør-Trøndelag etterlyste torsdag et tjenestevåpen. Våpenet skal trolig ha blitt glemt på taket, og falt av da politibilen kjørte. Hendelsen fant sted natt til torsdag.

Pistolen, som er av typen Heckler & Koch P30 og ikke ladd, ble tidlig torsdag ettermiddag funnet av en brøytebilsjåfør, og levert inn på politihuset i Trondheim.

- Det er veldig alvorlig at et våpen er på avveie. Saken blir nå etterforsket av Spesialenheten, så får vi se hvilke eventuelle konsekvenser dette får videre, sier politimester Nils Kristian Moe til Adressa.no.

Politiet etterlyste våpenet samme dag som Politiets Fellesforbund stemte for generell bevæpning i politiet.

Fire av fem vil ha bevæpning
Nettavisen skrev i august om at fire av fem politimenn- og kvinner ved Grønland politistasjon ønsker permanent bevæpning.

Torsdag formiddag vedtok landsmøtet til Politiets Fellesforbund at de er for generell bevæpning. Etter en engasjert debatt svarte 71 ja til generell bevæpning, mens 53 gikk mot det, skriver Politiforum.

I vedtaket heter det at «PF skal jobbe for en generell bevæpning for norsk politi».

Dermed har politietaten overraskende snudd i spørsmålet. For ett år siden var flertallet klart imot dette.

- Hvordan opplever publikum det når vi trekker oss ut?
At ansatte i politiet nå støtter et bevæpnet politi vil trolig få store konsekvenser for den videre behandlingen av saken.

- Situasjoner er ofte hendelsesstyrt, vi vet ofte ikke hva som skjer. Det er greit hvis vi vet nok til å bevæpne oss før oppdraget, men hvis vi ikke har fått nok informasjon, så går vi til det samme oppdraget ubevæpnet. Så må vi bevæpne oss. Hvordan opplever publikum det da når vi trekker oss ut av en farlig situasjon? spurte Øyvind Skogmo fra PF Troms i sitt innlegg.

Skogmo tilhører mindretallet i forbundsstyret, der åtte av ti fremdeles er mot bevæpning, men fikk altså gjennomslag for sitt syn på landsmøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere