*Nettavisen* Nyheter.

Politiet og Forsvaret mistet mobilene

I nærmere en time var politiet og Forsvaret uten mobiltelefoner etter at Ventelos nett falt ut. Mange nettsteder er også slått ut.

17.01.08 13:46

(iOslo.no) I nærmere en time var rundt 80.000 mobilkunder slått ut, blant dem viktige institusjoner som politiet og Forsvaret.

- Det var en strømstans på grunn av en komponentfeil. Det var en hovedbryter som fikk en feil, slik at telefonene ble slått ut, sier markedssjef Arne Horvei i Ventelo Bedrift til iOslo.no.

Strømbruddet rammet rundt halvparten av Ventelos kunder.

- Ikke bra
Feilen oppsto i en hall Ventelo leier av TDC. Det medførte også at en rekke nettsider var nede.

- Det er vel ikke bra at politiet og Forsvaret mister all mobilkontakt?

- Det er ikke heldig at noen står uten telefon, og i særdeleshet ikke politiet og Forsvaret. En slik hendelse gjør at vi nå går igjennom alle rutiner. Det er vanskelig å sikre ting 110 prosent, men vi vil selvfølgelig gjøre alt vi kan for å forhindre at dette skjer igjen, sier Horvei.

Dagbladet.no rammet
Mange nettsteder var også nede torsdag. Dagbladet.no, Norwegian, Sesam.no, Ya Bank og Forsikring og alle A-presseavisene var også rammet av feil på grunn av strømbrudd.

Det var i en datahall i Groruddalen som driftes av TDC at det oppsto et strømbrudd i 12-tiden torsdag.

- Strømmen gikk i en datahall vi leier, og som vi leier ut til flere andre firmaer. Det var et strømbrudd i en hovedtavle der. Driften ble satt over på batteri som nødløsning, men dette ble tappet raskere enn antatt, sier administrerende direktør Ketil Kivedahl i TDC til iOslo.no.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag