Gå til sidens hovedinnhold

Politiet om Sigrid-tilståelse: - Det er grunn til å stille spørsmål ved forklaringen

- Vi mener fortsatt det er en del ubesvarte spørsmål, og vi kommer tilbake til verdien av forklaringen han har gitt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Nettavisen.

Søndag kveld meldte Dagbladet nyheten om at den dømte 41-åringen hadde tilstått drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Den 16-årige jenten ble funnet drept i Oslo i 2012.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

- Erkjenner drap

- Jeg kan bekrefte at vår klient nå erkjenner og har tilstått at det var han som drepte Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han ønsket at Sigrids etterlatte skulle bli varslet og få faktum. Derfor avga han ny politiforklaring, hvor han forklarte seg om forsvinningen og drapet, sierden nå 41 år gamle mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

Politiet er derimot ikke like sikre på at det er satt endelig punktum i saken.

- Vi mener fortsatt det er en del ubesvarte spørsmål, og vi kommer tilbake til verdien av forklaringen han har gitt, sier leder ved Seksjon for vold og seksuallovbrudd i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid til Nettavisen.

- Mener politiet på forklaringen som en tilståelse, er den troverdig?

- Hvordan vi karakteriserer den nye forklaringen, som ble avgitt i juni, vil vi komme tilbake til, det samme gjelder verdien av den. Vi forholder oss til at han har gitt en ny forklaring, men det er fortsatt ubesvarte spørsmål, og det er grunn til å stille noen spørsmål ved forklaringen som er gitt.

I mai 2014 ble mannen funnet skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett, og han ble dømt til tvungen psykisk helsevern. Høyesterett avviste i juli 2014 anken, og dommen mot den nå 41-årige mannen ble dermed stående.

41-åringen er i dag tvangsinnlagt ved St. Olavs Hospital i Trondheim, avdeling Brøset, skriver Dagbladet. Brøset er et psykiatrisk sykehus, og et kompetansesenter for fengselssikkerhet og rettspsykiatri.

Politiet i Oslo sendte etterforskere til Trondheim for å høre den nye forklaringen til 41-åringen. Han kom med hittil ukjente opplysninger.

- Hvordan vi håndterer dette skal vi ta stilling til når ferien er over. Politiet har mottatt nye opplysninger, men vi kommer tilbake til hvordan vi stiller oss til informasjonen som er gitt. Slik vi ser det er det fortsatt grunn til å stille spørsmål ved forklaringen som er gitt, avslutter Metlid.

Familien mener den nye forklaringen ikke er en tilståelse. Gjennom sin bistandsadvokat Harald Stabell sa de følgende til Nettavisen søndag kveld:

- Vi er kjent med med at gjerningsmannen i juni var inne til et politiavhør, men vi oppfatter ikke det som kom frem der som en tilståelse, men jeg kan ikke si noe mer om dette per nå. Det er det familien ønsker å formidle, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken