Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Person knivstukket på T-banestasjon ved Jernbanetorget

Flere skal ha følt seg truet.

Oslo-politiet melder om knivstikking på T-banestasjonen ved Oslo S mandag ettermiddag.

- Person knivstukket nede på Jernbanetorget T-banestasjon, uvisst skadeomfang. Flere skal ha følt seg truet, men ingen meldinger om at flere er skadet. Søk etter gjerningmannen pågår, skriver politiet på Twitter.

Til Nettavisen sier operasjonsleder Tor Grøttum at det ikke er noe som tyder på at gjerningsperson og offer kjente hverandre fra før.

- Fornærmede er en mann i 40-årene som ble angrepet av en som skal ha laget kvalm nede på stasjonsområdet. Da han ble bedt om å slutte, oppsto en krangel og gjerningspersonen dro da frem en kniv. Offeret er blitt rispet i ansiktet, men er ikke alvorlig skadd, sier Grøttum.

Vedkommende skal ikke ha truet andre personer direkte.

- Det er ingen vi har vært i kontakt med som skal ha blitt truet direkte, men når det viese frem en kniv og stikkes, så er jo det svært alvorlig.

Politiet går nå gjennom videokameraer fra området. De har også kommet med en beskrivelse, og ber eventuelle vitner melde seg.

- Beskrivelse av mistenkte: Afrikansk opprinnelse, 20-årene, iført mosegrønnjakke med noe rødt på hetta.

Klokken 17.45 melder politiet at selve knivstikkingen skjedde på en t-banevogn.

- Flere vitner til hendelsen og flere av disse blir nå avhørt. Fornærmede er kjørt til legevakten.

Ved 22-tiden mandag kveld er manne fremdeles ikek pågrepet, melder NTB.

Politiet er ikke sikre på hvordan mannen kom seg unna. Det var flere vitner til hendelsen, og de er avhørt. Politiet mistenker at samme mann var involvert i en krangel på toget mellom Lysaker og Nationaltheatret tidligere mandag ettermiddag.

Melding om knivepisoden kom klokken 17.19.

Les også

Stråling fra mobil: - Ikke putt mobilen i lomma