Politiet i Tana vil gjennomføre en refleksaksjon denne vinteren. Fra nå og helt fram til mars neste år vil de at alle i Tana skal bruke refleks.

– Vi er inne i den mørkeste tiden av året. Det er mørkt når vi skal på jobb, skole eller andre aktiviteter og når vi skal hjem. Det er derfor viktig at vi bruker refleks, sier politiførstebetjent ved Tana lensmannskontor, Britt Elin Hætta Isaksen, til iFinnmark.

Deler ut reflekser

Den som mangler refleks kan bare ta turen innom Lensmannskontoret i Tana for å få noen. Politiet har nemlig fått en liten haug med reflekser til alle aldersgrupper, også voksne.

– Vi har også noen fine refleksbamser til å feste på barnevogner, sier Isaksen.

Politiførstebetjenten er spesielt opptatt av at ungdom begynner å bruke refleks.

– Vi har fått en del henvendelser fra folk om at ungdom går i svarte klær og er så å si usynlige i trafikkbildet. Dette kan skape farlige situasjoner og vi har ingen å miste, sier Isaksen til avisen.

Vil belønne de flinke

Tana lensmannskontor har fått trafikksikkerhetsmidler fra Finnmark fylkeskommune. Disse vil de bruke til å motivere folk om å bruke refleks. Det har politiet en plan for hvordan de vil gjøre.

– Hvis vi ser deg gå med refleks i Tana. Uansett på døgnet kan du få en premie for å bruke refleks på kr. 200,-. Dette gjelder for alle aldersgrupper, unge som gamle.

Flere saker fra iFinnmark får du her!