RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet prioriterer mulla-løft

Sist oppdatert:
Politiet vil prioritere mulla Krekars anmeldelse av Shabana Rehman. Men ikke fordi partene er kjendiser. Mener du politiet bør følge opp saken?

Se det omstridte løftet på web-tv (betaltjeneste)

Advokat Brynjar Meling vil om noen dager sende en anmeldelse av Shabana Rehman for brudd på straffelovens paragraf 228 første ledd. Den omhandler om simpel legemsfornærmelse med en strafferamme på seks måneders fengsel.

- Praksis er atskillig lavere enn dette, sier fungerende seksjonssjef Jostein Bakke ved påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hvis Rehman i det hele tatt blir dømt for overtredelse av straffeloven, risikerer hun mest sannsynlig en bot.

Ingen praksis
Men før den kjente stand-up-komikeren og debattanten eventuelt blir dømt, må rettssystemet ta stilling til om det er straffbart å løfte noen.

SI DIN MENING:
Bør politiet prioritere slike anmeldelser?
Ja, fint at politiet bryr seg
Nei, de bør konsentrerer seg om alvorligere saker
Bryr meg ikke

Se resultat

- Vi har ingen praksis på når noen løfter en annen person. Det vanlige som omfattes av paragrafen er for eksempel å helle et vannglass over noen, sier Bakke.

- Her må den enkeltes subjektive opplevelse av fornærmelsen vurderes, sier Bakke.

Vil prioritere
Bakke ønsker naturlig nok ikke å si hva som vil skje med anmeldelsen når den foreligger, men han lover at den skal få en rask behandling.

- Denne typen saker prøver vi å få unna så fort som mulig. Vi skal forsøke å få den behandlet i løpet av 60 dager, sier Bakke.

Årsaken er ikke kjendisfaktoren, men at politiet har valgt ut denne typen saker som prioriteringssaker. Det betyr at partene skal slippe å vente i måneder før det foreligger tiltalebeslutning, eventuelt at saken blir henlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere