*Nettavisen* Nyheter.

Politiet roser Operasjon Dagsverk

Politiet er storfornøyde med temaet for årets Operasjon Dagsverk.

27.10.05 18:57

Årets Operasjon Dagsverk ble arrangert torsdag 27. oktober.

Skoleelever over hele landet jobbet i dag mot menneskehandel, konkretisert gjennom prosjekter i Brasil, i samarbeid med Kirkens Nødhjelp.

Politiet synes det er svært positivt at ungdom og skoleelever aktivt arbeider mot den omfattende kriminelle aktiviteten menneskehandel.

- Politiet støttet TV-aksjonen mot vold og overgrep mot kvinner, og vi støtter den innsatsen som skoleelever i Norge nå gjør mot menneskehandel. Det er svært positivt at unge mennesker tar et klart standpunkt, og jobber aktivt både med bistand, og for å spre riktige holdninger og kunnskap om temaet, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

- Det gir håp for fremtiden at ungdom er bevisste og tar klare standpunkter mot kriminell aktivitet, og for menneskeverd. Politiet ser en stor verdi av slik innsats mot internasjonal kriminalitet, som jo også havner opp i Norge. Politiet vet mye om lidelsene som følger i kjølvannet av kriminell aktivitet, og jo flere som bidrar mot menneskehandel, desto bedre. Ikke minst er det gledelig at kunnskap og engasjement blant ungdom brukes på denne måten. Vi ønsker Operasjon Dagsverk lykke til, sier Ingelin Killengreen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.