*Nettavisen* Nyheter.

Politiet skal ha opptak om drapet i Tina-saken

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000. Foto: Privat

En bekjent av en av de fire drapssiktede i Tina-saken skal ha gjort et lydopptak med ham mens han forteller hva som skjedde da den 20 år gamle kvinnen ble drept.

24.09.15 19:34

Etterforskerne har etter det Stavanger Aftenblad får opplyst, hatt opptaket i sju uker og gått nøye gjennom det. Målet var å se om detaljer den 36 år gamle mannen oppga, ville vært ukjente for andre enn en gjerningsmann.

Det er den 36 år gamle mannen som ble pågrepet først, som kommer med innrømmelsene på opptaket som ble gjort tidlig i sommer. Han har senere avgitt en forklaring til politiet som knytter de fire til drapet.

Mannen erkjenner ikke straffskyld for drap eller medvirkning til drap, slik de fire er siktet for.

Under pressekonferansen torsdag bekreftet politiet at de fremdeles arbeider ut fra teorien om at Tina Jørgensen ble drept på Sølyst.

Ifølge lokalavisa Lister 24 skal den siste 36-åringen som ble pågrepet etter avhør av en av de andre siktede, ha blitt utpekt som den som sto bak selve drapshandlingen.

I avhør skal det også ha kommet fram at 36-åringen som ble pågrepet først, skal ha vært til stede under drapet, og at de to skal ha ringt den fjerde siktede som er noen år eldre enn de tre øvrige og bedt om hjelp til å frakte bort liket.

I avhør skal det også ha kommet fram at 36-åringen som ble pågrepet i Kristiansand, skal ha en noe mer perifer rolle i saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.