*Nettavisen* Nyheter.

Politiet skjerper innsats mot sniffing

Politiet i Trondheim går nå konkret til verks for å advare barn og unge etter at en 13 år gammel jente sniffet formfett og ble liggende i koma.

29.03.05 16:49

Tilstanden til 13-åringen er fortsatt alvorlig og hun behandles ved St Olavs hospital for skader hun pådro seg gjennom sniffingen.

Politiet har tirsdag hatt møte med rektor på skolen der den skadde jenta går.

- Vi vurderer om vi skal informere mer på skolen generelt, og mot enkeltindivider spesielt, sier politioverbetjent Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim til TV 2 Nettavisen.

Ungdom med problemer
Ifølge Nordtvedt er det ikke «normalungdom» som driver med sniffing av formfett. Disse tilhører et spesielt ungdomsmiljø i Trondheim som over tid har eksperimentert med sniffing av denne formen for gassrus.

- Dette er ungdom som sliter med forskjellige ting i livet sitt, sier Nordtvedt.

Han sier at de fleste av ungdommene har vært i kontakt med politiet tidligere, i forbindelse med rusproblemer eller utagerende atferd.

I bølger
Ifølge politioverbetjent Nordtvedt har politiet drevet opplysning om farene i skolene, men temaet har vært mer generell rusproblematikk. Sniffing av gass har fra tid til annen vært populært i visse miljøer. På 80-tallet var sniffing utbredt, ifølge Nordtvedt.

Trondheim har nå hatt to alvorlige tilfeller på kort tid med sniffing av formfett.

Politiet ser seg ferdige med etterforskningen av saken. De har avhørt to venninner av jenta samt deres foreldre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.