RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet slår plyndringsalarm

Sist oppdatert:
Politidirektoratet varslet tirsdag alle politidistriktene om faren for innbrudd i husene til de som er savnet etter flomkatastrofen.

TV 2 Nettavisen skrev tidligere tirsdag om familien Bjørnstad Paus i Bærum som kom hjem til innbrudd etter å ha vært i Thailand. Trolig har tyven(e) blitt kjent med at huset sto tomt etter at familien var omtalt i lokalavisen mens de var i Thailand.

Sverige har nå gjort det samme. Der har de nå fått meldinger om innbrudd i boligene til savnede personer.

Nå frykter Politidirektoratet at det samme skal skje med husene til familiene som nå er savnet etter flomkatastrofen. Mandag ble savnetlisten kjent. I Sverige har denne hittil blitt holdt hemmelig for offentligheten, blant annet på grunn av erfaringer med plyndring av hus etter Estonia-ulykken.

Tirsdag sendte Politidirektoratet ut en varsling til alle politidistriktene der direktoratet ber distriktene om å vurdere å sikre boligene til de som er savnet.

- Medieoppslag i andre land viser at det har vært tilfeller av innbrudd hos personer som er savnet, sier informasjonssjef Wenche Bjørngaard i POD til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere