*Nettavisen* Nyheter.

Politiet slår plyndringsalarm

Politidirektoratet varslet tirsdag alle politidistriktene om faren for innbrudd i husene til de som er savnet etter flomkatastrofen.

04.01.05 14:30

TV 2 Nettavisen skrev tidligere tirsdag om familien Bjørnstad Paus i Bærum som kom hjem til innbrudd etter å ha vært i Thailand. Trolig har tyven(e) blitt kjent med at huset sto tomt etter at familien var omtalt i lokalavisen mens de var i Thailand.

Sverige har nå gjort det samme. Der har de nå fått meldinger om innbrudd i boligene til savnede personer.

Nå frykter Politidirektoratet at det samme skal skje med husene til familiene som nå er savnet etter flomkatastrofen. Mandag ble savnetlisten kjent. I Sverige har denne hittil blitt holdt hemmelig for offentligheten, blant annet på grunn av erfaringer med plyndring av hus etter Estonia-ulykken.

Tirsdag sendte Politidirektoratet ut en varsling til alle politidistriktene der direktoratet ber distriktene om å vurdere å sikre boligene til de som er savnet.

- Medieoppslag i andre land viser at det har vært tilfeller av innbrudd hos personer som er savnet, sier informasjonssjef Wenche Bjørngaard i POD til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.