RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet sliter med datasystemer

Sist oppdatert:
Utdaterte datasystemer gjør at politiet mister verdifulle tips, og gir haugevis med ekstraarbeid. Datasystemer som ikke snakker sammen kan gjøre at kriminelle går fri.

De gammeldagse dataløsningene gjør at viktig informasjon ikke registreres, politiansatte må sende dokumenter via post fordi de ulike systemene ikke snakker med hverandre, og den samme informasjonen må skrives ned flere ganger, skriver Aftenposten.

- Dagens system holder ikke mål. Vi må ha systemer som ikke er stykkevis og delt. Man må kunne kommunisere på kryss av distrikter og særorganer, sier Beate Gangås, som leder enheten for organisert kriminalitet i Politidirektoratet, til avisen.

Det gjør politiets kamp mot kriminalitet vanskeligere, og informasjon som kan være viktig for å løse en sak, blir i mange tilfeller aldri registrert.

- Vi har rett og slett ikke tid til å laste viktig overskuddsinformasjon over i andre dataprogrammer som kan være søkbare for andre. Vi brenner derfor inne med informasjon som kan være viktig for andre, sier politioverbetjent Tore Salvesen.

En arbeidsgruppe holder på å utvikle et nytt nasjonalt etterretningssystem, men det er usikkert når det nye systemet vil være på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere