RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet stanser MC-utstilling i Drammen

Politidirektoratet har endelig avslått en søknad om å få arrangere en motorsykkelutstilling i Drammen. De frykter bråk mellom MC-verstingene Hells Angels og Bandidos.

Avslaget er signert politidirektør Ingelin Killengreen i et brev datert 27. april. Bakgrunnen er en søknad fra motorsykkelmagasinet ScanBike om å få arrangere en motorsykkelutstilling på Drammen Travbane.

Fest
Arrangementet skulle etterfølges av en fest hos MC-klubben Norsemen MC i Øvre Eiker ved Drammen. Denne klubben fikk nylig status som «hangaround» i den internasjonale motorsykkelgjengen Hells Angels.

Politiet kjenner til en avtale mellom Hells Angels og Bandidos om at Hells Angels ikke skal etablere seg i Buskerud. På bakgrunn av disse forholdene frykter politiet konsekvensene dersom MC-utstillingen og festen får gå av stabelen.

Drammen har en spesielt voldelig historie å vise til når det gjelder MC-kriminalitet. I 1997 ble Bandidos-hovedkvarteret sprengt i luften. Én tilfeldig forbipasserende ble drept, og det ble gjort skader for flere hundre millioner kroner. I dommen etter denne hendelsen heter det at sprengningen ble gjennomført av Hells Angels eller Hells Angels-sympatisører.

Knytter til Hells Angels
Politiet har ikke tatt til følge en klage om at det er motorsykkelmagasinet ScanBike – eller ScanBike Custom & Biker Magazine - som skal arrangere MC-utstillingen. Utstillingen er for øvrig ikke noe nytt fenomen i Drammen. Den har vært arrangert i 10 år.

Det fremgår av brevet at politiet mener det er Hells Angels som står bak MC-magasinet. De har funnet at ScanBike i alle de nordiske land utgis av forlaget Kulørt Kultur, som i alle land har samme adresse som et Hells Angels-hovedkvarter. Videre mener politiet at ansvarlige utgivere for bladene er Hells Angels-medlemmer eller sympatisører.

At det i ScanBike annonseres for en fest hos Norsemen MC etter MC-utstillingen, mener politiet styrker teorien om at arrangementet kan knyttes til Hells Angels.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere