RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: Sunniva (13) ble drept

Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag. Foto: Privat Sunniva Ødegård ble funnet død på Varhaug på Jæren natt til mandag. Ingen er mistenkt i saken.
Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag. Foto: Privat Sunniva Ødegård ble funnet død på Varhaug på Jæren natt til mandag. Ingen er mistenkt i saken. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Obduksjonsrapporten bekrefter at det er snakk om et drap.

Til NRK bekrefter etterforskningsleder ved Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl at det Sunniva Ødegård (13) ble drept. 

Dette skal ha kommet frem i en foreløpig obduksjonsrapport.

Les mer: Telefonsamtale skal ha blitt brutt like før Sunniva Ødegård døde

Sperret av nytt område

Onsdag rykket politiet ut og sperret av et område rundt to containere i Varhaug sentrum. 

- Utrykningen har forbindelse med den pågående etterforskningen av drapssaken på Varhaug og dreier seg om sporsikring, får NTB opplyst ved Sørvest politidistrikt.

Politiet vil ikke si noe om hvilken informasjon som har gjort at de har valgt å sperre av området. 

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix.

– Under etterforskning har det imidlertid kommet fram informasjon om en container, og vi ønsket å sikre oss den. Det er ikke uvanlig at ting knyttet til etterforskningen, kastes i containere, sier seksjonsleder Bjørn kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til NTB.

Obduksjonsrapporten bekrefter altså at Sunniva Ødegård (13) ble drept, men politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hendelsesforløp, dødsårsak og eventuelt drapsvåpen.

Siktet 17-åring avhøres på nytt

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag.

En 17 år gammel gutt er siktet i saken. Han er varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker. Ifølge hans forsvarer godtar 17-åringen fengslingen, men han erkjenner ikke straffskyld. 

– Siktede har i dag besluttet at kjennelsen ikke vil bli anket. Han fastholder imidlertid at han er uskyldig, men har forståelse for at politiet har behov for fengsling i en kort periode og at etterforskningen kan sjekke ham ut av mistanken, sier advokat Tor Inge Borgersen i en skriftlig uttalelse til NTB.

Erkjenner innbruddet

Den siktede skal nå avhøres på nytt, denne gangen konfronteres han med funn i obduksjonsrapporten. 

Advokat Tor Inge Borgersen er forsvareren til den drapssiktede 17-åringen på Varhaug i Rogaland. Gutten vil ikke anke fengslingskjennelsen til Jæren tingrett, men fastholder at han er uskyldig. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Den siktede er fra Varhaug og er norsk statsborger. Han har fortalt å ha vært ved funnstedet, men erkjenner ikke straffeskyld. Den 17 år gamle gutten forklarte seg først som vitne i saken. 

17-åringen knyttes til et barnehageinnbrudd i nærheten av stedet der jenta ble funnet. Ifølge NRK har gutten erkjent innbruddet, men ikke drapet.

– Hittil har han samarbeidet og gitt sin forklaring. Vi framstilte ham for lege i går, men det er ikke uvanlig når en så ung person er involvert i en så alvorlig sak. Vi vil se hva det kommende avhøret vil vise, sier Dahl.

Fakta: Dette vet vi om Sunniva-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Fakta om drapssaken på Varhaug:

* Søndag kveld 29 juli gikk 13 år gamle Sunniva Ødegård, fra Varhaug på Jæren i Rogaland, hjem etter å ha vært på besøk hos en kamerat.

* På vei hjem snakket Ødegård i telefonen med sin 14-år gamle kjæreste, ifølge kjærestens mor.

* Klokken var omtrent 22.30 da linjen ble brutt, har kjærestens mor uttalt.

* – Nå er jeg hjemme. Shit!, er det siste hun skal ha sagt før linjen ble brutt, ifølge moren.

* Da hun ikke kom hjem til avtalt tid, gikk Ødegårds far ut for å lete etter henne i 23-tiden.

* Ute i nabolaget traff han en politipatrulje som allerede var i området på et annet oppdrag, og sammen lette de etter 13-åringen.

* Klokken 3.10 natt til mandag ble Ødegård funnet på gangstien mellom nabolaget i Åvegen, hvor hun selv bodde, og jernbanelinjen som går tvers gjennom Varhaug. Funnstedet ligger bare om lag 150 meter fra huset.

* Funn på åstedet gjorde politiet betraktet dødsfallet som mistenkelig og satte i gang full drapsetterforskning, med bistand fra Kripos.

* Tirsdag 31. juli opplyser politiet at en 17 år gammel gutt er siktet i saken.

* 17-åringen hadde kvelden før meldte seg til politiet som vitne, men fikk raskt status som siktet. Han har fortalt at han har vært ved åstedet, men nekter for drap. 17-åringen mistenkes også for å stå bak innbruddet i Trekløveret barnehage.

* To vitner har forklart at de så 17-åringen syklende, først i retning av funnstedet og senere tilbake samme vei, på tiden for når Sunniva Ødegårds var på vei hjemover.

* På kvelden tirsdag 31. juli ble 17-åringen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

* Den foreløpige obduksjonsrapporten, som kan si noe om hvordan 13-åringen ble drept, ventes onsdag.

Kilde: NTB, VG, Stavanger Aftenblad og Nettavisen

Samler vitner

Flere lokale beboere har observert gutten både på sykkel og i en kiosk i nærheten av funnstedet kvelden Ødegård ble drept. Politiet er ferdig med rundspørringen i Varhaug, men jobber fortsatt med vitneavhør.

– Vi jobber også med sikring av spor og undersøkelse av disse sporene. Det er krevende arbeid og vil ta tid, sier Dahl.

På det lille tettstedet Varhaug bor det bare rundt 3.000 innbyggere, og drapet på Sunniva Ødegård har rystet lokalmiljøet. Et kriseteam er opprettet og kirken vil holde åpent.

I tillegg vil et helsekontor i Varhaug holde åpent fra klokken 12 til 15 daglig for områdets barn og unge som vil ha noen å snakke med.

Les også: Sjokkert lokalsamfunn på Varhaug bearbeider sorgen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere