Gå til sidens hovedinnhold

Politiet tapte advokatkrangel

Politiet tapte advokatkrangelen mot kjendisadvokatene Marius Dietrichsson og Morten Furuholmen.

Les også:Nekter drapsavhør

Etter pågripelsen av Haidar Hussein og Ali Ayaz Shafa sendte politiet en begjæring til Oslo tingrett om å fjerne enten advokaten Marius Dietrichsson eller advokat Morten Furuholmen fra saken.

Bakgrunnen var at politiet mente det var fare for interessekonflikt ved at begge de siktede brukte samme advokatkontor - Advokatfirmaet Furuholmen.

Det brygget også opp til krangel fordi politiet mente at advokatenes ferieavvikling stod i veien for gjennomførelse av avhør.

Politiet tapte i tingretten, men tok saken videre til lagmannsretten. Nå har Borgarting lagmannsrett kommet med sin avgjørelse. Heller ikke der får politiet medhold.

- Vi har ikke fått medhold og slår oss til ro med det. Lagmannsretten deler rett og slett ikke vårt syn på at det er fare for interessekonflikt, sier politiadvokat Christin Hatlo til TV 2 Nettavisen.

Hatlo opplyser at de ikke vil påkjære avgjørelsen.

Marius Dietrichsson er ikke overrasket over at politiet tapte i lagmannsretten.

- Jeg er ikke overrasket over resultatet. Det var forventet, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Er du overrasket over politiet i denne saken?

- Ja, det er jeg. Jeg er overrasket over politiets offensiv mot forsvarersiden. Jeg oppfatter det som et utidig forsøk på å presse klientene inn i avhør, fortsetter han.

Advokaten viser til at det fra politihold har vært antydet at prosessen med å sparke ham som forsvarer har vært knyttet til om det blir videre avhør eller ikke.

- Hva synes du om det?

- Det er et utidig press fra politiets side i et forsøk på å presse min klient i avhør. Det er til dels i strid med gjeldende regelverk.

- Vil du gjøre noe med det?

- Jeg har varslet at jeg har vil se på dette når spørsmålene rundt saken har roet seg ned. Politiets prosess mot forsvarersiden har tatt mye tid, og prosessen har tatt saken i en retning som ikke tjener noen. Jeg håper vi kan få ro over saken, så får vi komme tilbake til videre fremdrift.

Haidar Hussain og Ali Ayas Shafa nektet torsdag å la seg avhøre om Torshov-drapet. De to er siktet for drapet på en 41 år gammel kvinne 25. juni i år.

De to ble torsdag hentet inn til avhør hos Oslo-politiet og forsøkt avhørt, men de nekter å si noe .

- Hvorfor ville ikke din klient la seg avhøre i dag?

- Han har etter samråd med meg bestemt at han foreløpig ikke ønsker å la seg avhøre. Det er et valg jeg støtter ham i, slik situasjonen er nå, sier Dietrichsson.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser