RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.
Tore Tvedt fotografert under en Vigrid-dåp.

Politiet tok Vigrids sverd

Sist oppdatert:
Vigrid-leder Tore Tvedt er oppgitt etter at politiet beslagla seremonisverdene organisasjonen bruker under dåp.

Politiet stoppet bilen med Vigrid-leder Tore Tvedt for kontroll i Bærum søndag. I bagasjen lå pyntesverdene som Vigrid-lederen bruker under dåpsseremoniene.

- Polititjenestemennene mente at det var våpen og beslagla dem. Dette var pyntesverd kjøpt på Gammelt og Nytt i Drammen. Det går ikke an å slipe dem til å bli skarpe en gang, sier en oppgitt Vigrid-leder Tore Tvedt til TV 2 Nettavisen

Vil ha sverdene tilbake
- Politiet kan mene hva de vil om oss, men de har likevel ikke lov til å frata oss disse tingene, sier Tvedt.

Nå ber Tvedts advokat John Christian Elden om at seremonivåpnene må leveres tilbake.

- Tjenestemennene på stedet vurderte der og da at det var grunnlag for å tro at dette var ulovlige våpen, sier ordenssjef Leif Larsen ved Majorstua politistasjon til TV 2 Nettavisen. Larsen sier at det ikke er bestemt om saken skal følges opp, eller om sverdene vil bli levert tilbake.

- Saken er ikke forelagt våre jurister for gjennomgang, så jeg kan ikke uttale meg mye mer om saken, sier Leif Larsen til TV 2 Nettavisen. Han hevder at politiet stoppet bilen for kontroll fordi den så «shabby» ut. Tvedt mener derimot at dette var snakk om ren forfølgelse og trakassering fra politiet sin side.

PST
Tore Tvedts organisasjon er også gjenstand for interesse fra Politiets sikkerhetstjeneste. Etter flere dåpsseremonier rundt omkring i Norge startet PST en aksjon for å stoppe rekrutteringen til organisasjonen.

- Både jeg og de fleste medlemmene i Vigrid har rasistiske holdninger, men Vigrid er en egen religion og har i utgangspunktet ikke noe med rasisme å gjøre. Det er en naturreligion hvor vi tror på Odin, Thor og Frøya. Derfor holder vi dåpsseremonien ute i naturen, sier Tvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere