RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror de har drapsmannen

Sist oppdatert:
BERGEN (TV 2 Nettavisen): Etter seks timer på flukt ble 39-åringen stoppet av bevæpnet politi. Politiet er sikre på at de har tatt mannen som skjøt og drepte en kvinne i et p-hus i Bergen torsdag morgen.

Bare timer etter det brutale drapet , føler politiet seg nå rimelig sikre på at de har tatt drapsmannen.

- Ut ifra vitneobservasjoner på stedet og ut ifra at han hadde en rettstvist med ekskonen, er det grunn til å anta at det er gjerningsmannen som er pågrepet, sa politioverbetjent Tove Lian Mathiesen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Det var flere overvåkningskameraer inne i parkeringshuset der drapet skjedde, men disse var ifølge politiet ikke i funksjon. Politiet har dermed ingen bilder fra åstedet.

Taus om våpen
Politiet var svært tilbakeholdne med opplysninger om drapsvåpenet som ble brukt og ville heller ikke si hvor mange skudd som ble avfyrt.

På pressekonferansen kom det frem at 39-åringen i januar ble suspendert fra offisersstillingen han har i Sjøforsvaret . Politiet har senere korrigert dette, og det heter nå at mannen ble permittert fra stillingen.

- Vi har vært i kontakt med Forsvaret, men vi vil ikke si noe mer om hva som fremkom her, sa Lian Mathiesen til pressen.

Forsvaret opplyser til TV 2 Nyhetene at mannen ikke disponerte tjenestevåpen.

Lian Mathiesen ville ikke si noe om hva som var bakgrunnen for at 39-åringen ble permittert. Den drapssiktede mannen er til vanlig kapteinløytnant på Sjøforsvarets utdanningssenter KNM Tordenskjold på Haakonsvern i Bergen.

39-åringen har også jobbet ved Forsvarets overkommando, melder NTB. På 1990-tallet jobbet han ved Stiftelsen for samfunns- og næringslivsforskning, som er knyttet til Norges Handelshøyskole. Han har blant annet vært student ved City University Business School i London.

Pågrepet i Aurland
Saab-en politiet etterlyste tidligere torsdag, ble først observert av politiet på Voss klokken 14.15. Lennsmannsbetjentene var ikke bevæpnet, og gikk derfor ikke til pågripelse.

Senere, i 15.30-tiden, ble bilen igjen observert i Aurland. Bevæpnet politi stoppet Saab-en, og føreren ble pågrepet uten dramatikk , 18 mil nord for Bergen.

Det er ikke kjent om det ble funnet våpen i bilen etter pågripelsen.

Eks-mannen er nå siktet for forsettlig drap. Han blir i transportert til Bergen torsdag kveld.

Fredag vil han bli avhørt.

Passet på barna
Den drepte bergenskvinnen hadde to barn, som begge befant seg hos hennes foreldre da skuddene falt i parkeringshuset torsdag morgen.

Politiet opplyste på pressekonferansen at barna ble sikkerhetsmessig observert etter drapet.

- Barna har vi passet på siden drapet skjedde og frem til pågripelsen, sa visepolitimester Bernt Solberg.

Den videre skjebnen til barna er det nå opp til familien å avgjøre, sa han videre.

Ble anmeldt
39-åringen er ifølge psykisk ustabil. Politiet bygger dette på opplysninger fra mannens og ekskonens familie.

Den siktede er også tidligere anmeldt til politiet av den drepte kvinnen. Dette skjedde i 1997, og politiet vil ikke si hvilket forhold han var anmeldt for.

Anmeldelsen førte ikke til straffeforfølgelse. Kvinnen meldte ikke fra til politiet om at hun følte seg truet av eksmannen, og hun hadde ikke voldsalarm.

- Den siktede er tidligere registrert med et par mindre alvorlige saker, bare forseelser. Jeg kjenner ikke til straffereaksjoner på disse forholdene, sier politioverbetjent Lian Mathiesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere