RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror ikke på Espås-spor

Sist oppdatert:
Dobbeltdrapsmannen Tony Alexander King (38) blir nå sjekket mot det uoppklarte drapet på Trude Espås. Men politiet tviler på tipset.

Etter det TV2 Nettavisen erfarer, mener etterforskerne at navnet på briten ikke forekommer i saksdokumentene fra før av.

- Det er veldig lite sannsynlig at King har noen forbindelse til Espås-drapet. Men sambandsmannen i Spania sjekker saken rutinemessig, sier Kriposførstebetjent Asbjørn Hansen til TV2 Nettavisen.

King har innrømmet å ha drept to spanske kvinner på henholdsvis 17 og 19 år på Costa del Sol i Spania.

DNA-bevis
I begge sakene har politiet DNA-bevis mot 38-åringen. I tillegg blir han sjekket mot åtte uoppklarte drap i England og to drap på unge kvinner i Spania.

King ligner svært på en tegning VGs tegner Harald Nygård laget i forbindelse med etterforskningen av drapet på Trude Espås (20) fra Geiranger.

Kripos fattet interesse for King etter at VG mandag kontaktet Kripos for å fortelle om bildelikheten.

Flyktet til Spania
Trude Espås ble voldtatt og drept i Geiranger 8. august 1996. 11 dager senere ble hun funnet i en steinmur utenfor sentrum. Politiet har så langt avhørt 3000 vitner i saken.

38 år gamle King, som tidligere het Tony Bromwich, flyktet i 1997 til Spania, etter å ha sittet inne i flere år i England for en rekke brutale voldtekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere