RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror «Vandreren» døde etter hytteinnbrudd


Vandreren Terje Larsen funnet død i Korperuddalen, like sør for Raufoss i Oppland.
Vandreren Terje Larsen funnet død i Korperuddalen, like sør for Raufoss i Oppland. Foto: Montasje: Politiet/Googlemaps
Sist oppdatert:
Terje Larsen (60), best kjent som « Vandreren», døde etter et hytteinnbrudd ved en hytte vest for Gjøvik torsdag 10. mai, mener politiet.

Det var et ektepar på tur som fant Terje Larsen alvorlig skadd ved en hytte i Korperuddalen på Reinsvoll i Vestre Toten kommune., skriver Oppland Arbeiderblad.

Ifølge krimsjef Bjørn Slåtsveen i Innlandet politidistrikt hadde Larsen trolig pådratt seg skader etter å ha knust et vindu på hytta i forsøket på å bryte seg inn.

Dødsårsaken er ikke fastslått.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten ventes å være klar i løpet av dagen onsdag, sier Slåtsveen til avisen.

Slåtsveen forteller videre at ekteparet startet førstehjelp på den skadde mannen, og et legehelikopter kom etter hvert til stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Han ble erklært død av en lege på stedet, sier Slåtsveen.

Krimsjefen sier politiet har grunn til å tro at « Vandreren» står bak innbrudd i minst to hytter i det samme området den siste tiden.

Den såkalte « Vandreren» har siden 1980-tallet sonet et titall fengselsdommer og har blant annet gjort hytteinnbrudd i Hallingdal, Gudbrandsdalen og Mjøs-området. I 2013 skrev NTB at han til sammen er dømt for 664 hytteinnbrudd.

Han var særlig aktiv i Oppland og Buskerud og skal ha brutt seg inn i mer enn tusen hytter på sine vandringer, skriver VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere