RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet uten spor etter knivdesperado

Sist oppdatert:
To kvinner ble forsøkt voldtatt, en mann ble knivstukket i halsen og en tredje kvinne ble knivrispet i ansiktet i Oslo sentrum natt til søndag.

(iOslo.no) Politiet står så langt uten spor etter mannen som skal ha stått bak flere knivangrep og voldtektsforsøk i Oslo i natt. Mannen, som er av afrikansk herkomst, skal ha forsøkt å voldta minst to kvinner, og skal ha skadet to andre personer med kniv.

En av hendelsene skjedde i en leilighet i Trondheimsveien 8 i Oslo.

- En person ble stukket i halsen med kniv. Han er kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus. I tillegg ble en kvinne i samme leilighet voldtatt eller forsøkt voldtatt. Hun er kjørt til legevakten, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt Kjell Hjulstad til Nettavisen.

Kastet ned trappen
Voldsbølgen startet mellom 02 og 03 natt til søndag. En kvinne forsøkte å låse seg inn i sitt kollektiv i Trondheimsveien da hun ble overfalt av mannen, og kastet ned trappen. Deretter ble kvinnen dratt inn i leiligheten og inn på et rom hvor gjerningsmannen skal ha forsøkt å voldta henne.

Da hun ropte om hjelp ble en annen av beboerene i kollektivet trukket inn i dramaet.

- En mann som bor der forsøkte å hjelpe, men ble knivstukket i halsen noen få millimeter fra hovedpulsåren, sier Hjulstad.

Gjerningsmannen flyktet deretter fra åstedet. I morgentimene i dag opplyser politiet at mannen som ble stukket i halsen nå er skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus.

Rispet i ansiktet
I samme tidsrom ble en annen kvinne knivrispet i ansiktet i Lakkegata, som ligger like ved Trondheimsveien. Politiet tror at det er samme gjerningsmannen og at episoden skjedde da han flyktet fra åstedet.

- Hun ble rispet i ansiktet og vi tror at det er samme person. Hun kjente ikke gjerningsmannen, sier Hjulstad.

Denne kvinnen er også kjørt til legevakten. Senere fikk politiet melding om at en tredje kvinne ble forsøkt voldtatt på åpen gate i Kirkegårdsgata. Dette skjedde i samme tidsperiode og i samme område. Ingen av stedene er mer enn 300 meter fra hverandre.

Politiet kjenner ikke til rekkefølgen av de forskjellige episodene. Søndag morgen var mannen fremdeles ikke pågrepet.

Ingen tips
- Hva gjør politiet nå?

- Nå samler vi rapportene (fra friminalteknikerne og avhørene, journ. anm.), så ser vi hva vi gjør. Vi har ikke fått noen tips eller resultater, sier vaktleder Jostein Plassen i Krimvakta til iOslo.no.

- Hvor mange er ute og leter etter mannen?

- Vi har ikke noen konkret mann i kikkerten, så det vil være en fånyttes jobb å gå ut og finne en utlending i det området, sier han.

Gjerningsmannen skal være. av afrikansk herkomst og er fortsatt på frifot. Han er mellom 20 og 25 år gammel og er ikledd en grå hettegenser, mørk jakke, mørk lue og har mørkt kort hår.

Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere