Politiet utvider siktelsen mot Krekar

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot Krekar er utvidet til også å gjelde trusler. Vi mener han har fremsatt trusler som rammes av straffelovens paragraf 227, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt til TV 2. Dette bildet er hentert fra Krekars intervju med NRK.

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot Krekar er utvidet til også å gjelde trusler. Vi mener han har fremsatt trusler som rammes av straffelovens paragraf 227, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt til TV 2. Dette bildet er hentert fra Krekars intervju med NRK. Foto: Skjermdump, NRK

Krekar er siktet for å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK. Nå er siktelsen utvidet til å også gjelde trusler.

27.02.15 14:15

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot Krekar er utvidet til også å gjelde trusler. Vi mener han har fremsatt trusler som rammes av straffelovens paragraf 227, sier politiinspektør Vegard Rødås ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Se direkte fra Oslo tingrett nederst i saken.

Krekar ble pågrepet av politiet torsdag. Han er også politianmeldt etter et intervju med et kurdisk TV-selskap nylig. Rødås sier at politiet ser de to intervjuene i sammenheng.

Samtidig ble en annen Krekar-sak behandlet i fredagens statsråd på Slottet, der politiet fikk godkjent sitt ønske om bruke et gradert PST-rapport som bevis i ankesaken om Krekars tvangsflytting til Hemne kommune.

Det tidligere spekulert i om advokat Mette Yvonne Larsen ville bli utnevnt som Krekars såkalt særskilte advokat.

Denne oppgaven går uansett ikke til Larsen, skriver VG. Årsaken er en rollekonflikt med advokatkollega Harald Stabell ved samme advokatkontor, som tidligere har hatt et oppdrag for mulla Krekar, ifølge avisa. (©NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.