RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet varsler om uoffisielle ungdomsfester: - Har fått store konsekvenser

ADVARER: Leder av ungdomsgruppa i politiet, Espen Molland.
ADVARER: Leder av ungdomsgruppa i politiet, Espen Molland. Foto: Per Langevei (Sandefjords Blad)
Sist oppdatert:
Espen Molland i politiets ungdomsgruppe ber foreldre om å ha et våkent blikk.

SANDEFJORD (SB.no): – Vi har hatt hendelser på de uoffisielle ungdomsavslutningene i fjor, som har fått store konsekvenser for dem det gjelder. Det ønsker vi ikke at skal skje igjen. Det kan være vold, overgrep og fyll, og det er det vi ønsker å unngå, sier Espen Molland, som leder politiets ungdomsgruppe.

Han minner om at politiet ikke har mulighet til å sitte «barnevakt» for alle. Derfor oppfordrer han foreldrene til å ha et mer våkent blikk.

– Ha dialogen med ungene. Spør hvor de skal. Hvis du velger å slippe dem ut, ikke tenk at alle andre skal passe på dem, sier Molland til Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Slik lurer ungdommene foreldrene: – De ruser seg tidlig ettermiddag (+)

Oppfordrer til å «gå tur» rundt festene

I Andebu har en liten gruppe foreldre planlagt å «gå seg en tur» i nærheten av Askjemvannet, hvor det tradisjonelt er en del ungdommer som samler seg. Her skal det være planlagt en avslutning for 10.-klassinger til helgen.

Molland oppfordrer flere foreldre til å gjøre dette:

– Spør en venn eller kollega om de har lyst til å bli med på en tur, sier han til SB.no.

– Tidligere, da det var 400-500 unger ute på Tangen, var oppfordringen at foreldrene gikk på utsiden og sa fra til ungene at vi kommer til å gå oss en tur og se at dere har det bra. Og at vi er tilgjengelige på telefon. Spesielt nå som sommeren kommer, så er det lov å droppe den ølen eller det vinglasset, og heller følge opp ungdommen.

LES OGSÅ: Slik bruker de ungdomsappen for å finne ut hvor det er fest – og ødelegge huset (+)

Se etter barna

Tradisjonelle steder for avslutningsfester i Sandefjord er ifølge Molland Tangen og Granholmen, Krokenskogen og hoppbakken på Breidablikk.

Han påpeker at det har vært rolig ved flere av disse stedene den siste tida, og vet heller ikke konkret om det blir samlinger der i år.

Oppfordringen gjelder uansett.

– Det er kjempegøy at ungdommene finner på noe og er med venner, men man må ha kontrollen. Vær så snill og bry dere med å se etter barna deres, sier Molland.

Les flere saker fra Sandefjords Blad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere