Politiet vet hvem som stjal Karl Eivinds bil. Nå henlegger de saken for andre gang

- For meg handler det mer om prinsippet enn om pengene. Det er frustrerende at tyven slipper unna med dette, mener Karl Eivind Pedersen.

- For meg handler det mer om prinsippet enn om pengene. Det er frustrerende at tyven slipper unna med dette, mener Karl Eivind Pedersen. Foto: KRISTINE RISTESUND

- Det er helt på trynet at det skal gå an.

BA.NO: Karl Eivind Pedersen begynte bare å le da han denne uken fikk et brev fra politiet om at saken mot mannen som stjal bilen hans er henlagt – for andre gang.

Det var i slutten av juli BA omtalte tyveriet av bilen til Karl Eivind Pedersen, som ble henlagt av politiet til tross for at biltyven var kjent.

TYVEN FIKK VRAKPANT

Bilen til Pedersen hadde stått parkert ved et industriområde på Gaupås. Da den forsvant derfra tok Pedersen en ringerunde, og oppdaget at bilen var levert til vraking. Biltyven fikk 2500 kroner i vrakpant for Pedersens bil.

LES OGSÅ: «Biltyv» mener han hadde rett til å ta Karl Eivind sin bil

Til tross for at Pedersen oppga navnet på vedkommende til politiet, ble saken henlagt.

Pedersen klaget henleggelsen av saken inn til statsadvokatene i Hordaland, og henleggelsen ble omgjort.

HENLAGT FOR ANDRE GANG

– Etter mye frem om tilbake ble det avtalt at vi skulle møtes i konfliktrådet, noe tyven hadde gått med på. Men to dager før vi skulle møte trakk han samtykket, forteller Pedersen.

Han forteller at han ble opplyst om at saken da måtte sendes tilbake til politiet. Denne uken kom altså brevet fra politiet, om at saken igjen er henlagt.

– MAN KAN BEGYNNE Å LURE

– Det er helt på trynet at det skal gå an. At de henla saken en gang på grunn av bevisets tilstand, når saken egentlig var ferdig løst, er jo rart. Men når det nå skjer enda en gang begynner jeg virkelig å lure. Det er jo komisk.

– Jeg forstår det bare ikke, legger han til.

Pedersen vil nå igjen klage på at saken er blitt henlagt, og håper sakens runddans i systemet snart er over.

– Man kan jo begynne å lure. Er det noe personlig her, spør han.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.