RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vil kjøre på promille

Sist oppdatert:
Politiet vil bedre ryktet. Derfor blir de snart å finne på veiene med svensk sprit på tanken.

(iBergen.no) Under et prøveprosjekt i Hordaland politidistrikt skal politibilene kjøre på sprit, nærmere bestemt bioetanol. Dette er en blanding av 85 prosent etanol (sprit) og 15 prosent bensin. Dette er et av flere alternative drivstoff Hordaland Politidistrikt har sett på for å redusere forurensingen.

Gass, elektrisitet, biodiesel og hydrogen var imidlertid ikke potente nok. Dermed kan det første utrykningskjøretøyet som går på sprit være på plass i Bergen allerede i april. Prøveprosjektet er nå sendt til Politidirektoratet for godkjenning.

- Vi tror at alternativt drivstoff vil bidra positivt til politiets miljøprofil og omdømme. Derfor vurderer vi det som viktig at prosjektet innebærer bruk av uniformert patruljebil, sier politimester Ragnar Auglend til BA.

For tiden er imidlertid ikke bioetanol tilgjengelig i Bergen. Det er faktisk bare to pumper i hele landet. Til disse er det Statoil som importerer drivstoffet fra Sverige, og nå skal politiet sammen med oljegiganten finne en løsning for Bergen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere