RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cathrine Holden (TV 2 Interaktiv)

Politiet vil straffe bank og filmteam

- Væpnet ran i sentrum midt på ettermiddagen er et av våre verste skrekkscenarioer, sier politioverbetjent Bjørn Johnsen.

(iBergen.no) : Nærmere 30 polititjenestemenn, flere av dem tungt bevæpnet, rykket ut til DnB NORs filial på Torgallmenningen ved 16-tiden mandag, hvor flere trodde at det pågikk et ran. Det hele viste seg å være generalprøve på et filmopptak. Verken banken eller filmteamet hadde informert politiet om hva som skulle skje.

Nå kan både DnB NOR og filmskaperne trolig vente seg kraftige bøter etter oppstyret i går. Politiet kaller i dag inn folk fra begge parter til avhør, og ønsker å straffe aktørene.

Inn til avhør i dag
- Jeg vil tro at det her kan bli snakk om forelegg. Vi går i dag i gang med å hente inn flere folk som skal forklare seg om det som skjedde, sier politioverbetjent Bjørn Johnsen ved forseelsesavsnittet på Bergen Sentrum politistasjon til iBergen.no.

- Kan det bli aktuelt å kreve erstatning for kostnadene politiet ble påført?

- Det tør jeg ikke svare på, det er en avgjørelse som ligger på politimesternivå, sier Johnsen.

Han bekrefter at politiet ser svært alvorlig på ransepisoden i går.

- En stor belastning
- Et væpnet ran er i seg selv et skrekkscenario, og spesielt når det skjer om ettermiddagen midt i sentrum. At en slik situasjon er alvorlig, så man jo i Stavanger. Det kan lett oppstå farlige situasjoner når politiet må rykke ut med skarpt , sier Johnsen.

- Hvordan virket dette inn på politibetjentene som rykket ut?

- Det er en stor belastning å iføre seg våpen og rykke ut på noe slikt. Slikt medfører mye stress, og gårsdagens hendelse var en helt unødvendig belastning for våre folk, sier Johnsen.

Banken legger seg flat
DnB NOR tok i går sterkt selvkritikk på den dramatiske hendelsen. Banken hevder de ikke var klar over at filmteamet hadde tenkt å holde generalprøve i går, og hevder de kun var orientert om en befaring i banklokalene.

- Dessverre har vi i farten klart å glemme alle de man skulle ha varslet, både politiet og våre egne. Vi legger oss helt flate, sier informasjonssjef Tore Dyrdahl i DnB NOR til Bergens Tidende.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere